Tgrt Haber

Portekiz'deki yangın hükümeti harekete geçirdi: Ülkede 3 günlük alarm verildi

21 Ağustos 2022 13:24 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 13:25
Portekiz'deki yangın hükümeti harekete geçirdi: Ülkede 3 günlük alarm verildi

Portekiz'de çıkan orman yangını, hükümeti alarma geçirdi. Alınan kararlar ile olası yangınları önlemek için çeşitli sınırlamalar getirildi.

Yaz aylarında çıkan yangınların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Akdeniz​'de sıkça karşılaşılan yangınlar, gerek Türkiye​ gerek yurt dışında onlarca ülkeyi etkisi altına alıyor. Bir süredir Portekiz​'de devam eden orman yangını​ da yine dünya basınında.

40 derecenin üzerinde hava sıcaklığına dayanan Portekiz'de, şiddetli orman yangınları meydana gelmeye başladı. Bunun üzerine hükümet de olası diğer yangınları önlemek için harekete geçti. 

ALARMA GEÇİLDİ

Hükümet, 40 dereceyi bulan sıcaklığın ve rüzgarın da olduğu olumsuz hava şartlarının etkisiyle olası orman yangınlarının önüne geçebilmek için ormanlara girişleri yasakladı. Alarm durumu kapsamında ormanlarda askerlerin de aralarında olduğu devriye ekipleri görevlendirildi.

Sivil Koruma Kurumu da ek 500 itfaiyecinin işe alınacağını açıkladı. Üç günlük önlemlerde ayrıca tarım işçilerine özel izinler dışında sadece sabah saat 11.00'a kadar tarlalarında çalışma izni veriliyor.

Ağır bianço bırakanPortekiz'de, sadece geçtiğimiz hafta dağlık Serra de Estrella bölgesinde 28 bin hektarlık alan yandı. Yıl başından bu yana 70 bin hektardan fazla ormanlık alanın yandığı bildirilirken, önceki 10 yıla kıyasla yıllık ortalamanın yüzde 59 daha yüksek seviyede olduğu kaydedildi. 

 

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...