Tgrt Haber

Prens Harry, Afganistan anılarını kitabına yazdı: 25 kişiyi öldürdüm

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ocak 2023 08:21 - Güncelleme : 06 Ocak 2023 09:41
Prens Harry, Afganistan anılarını kitabına yazdı: 25 kişiyi öldürdüm

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry, Afganistan’daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti. Söz konusu olayı 10 Ocak’ta yayımlanacak olan anı kitabına basan Prens Harry, "Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

İngiltere Kraliyet Ailesi’nde Prens Harry​ gerilimi bir türlü son bulmuyor. 10 Ocak’ta yayınlanacak olan ‘Spare’ adlı anı kitabında kardeşiPrens William'ın kendisine fiziksel saldırıda bulunduğunu öne süren Prens Harry Afganistan​'da 2007-2008 ve 2012-2013 yıllarında İngiliz ordusunda görev yaptığı zamanları da anlattı.

25 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM

Afganistan'da görev yaptığı döneme ilişkin kitabında yer verdiği anılarında, Prens Harry, çatışmanın gürültüsü ve kargaşasında öldürdüğü isyancıları, "iyileri öldürmeden ortadan kaldırılan kötüler" olarak gördüğünü belirterek 25 kişiyi öldürdüğünü yazdı. Ayrıca, birini insan olarak görürsen öldürmenin imkansız olduğunu kaydeden Prens Harry, ancak ordunun "onları 'öteki' olarak görmesi için kendisini eğittiğini ve iyi bir şekilde eğitildiğini" bildirdi.

“VİCDANIM BOZULMADAN EVE DÖNMEK İSTİYORDUM”

Prens Harry, kitabında şu ifadelere yer verdi:

"İlk günden itibaren amacım, doğru şeyi yapıp yapmadığım... Taliban'a ve sadece Taliban'a yakınlarda siviller olmadan ateş edip etmediğim konusunda hiçbir şüphe duymadan yatağa girmemekti. İngiltere'ye tüm uzuvlarımla dönmek istiyordum ama bundan daha çok vicdanım bozulmadan eve dönmek istiyordum."

Savaşta askerlerin genellikle kaç düşman öldürdüklerini bilmediklerini ve gelişigüzel ateş ettiklerini belirten Prens Harry, ancak Apaçiler ve dizüstü bilgisayarların olduğu bu çağda, kesinlikle kaç düşman savaşçıyı öldürdüğünü söyleyebileceğini ifade etti.

Prens Harry, kitabında, "Bu sayıdan korkmamak bana çok önemli göründü. Yani benim numaram 25. Beni tatmin eden bir sayı değil ama utandırmıyor da." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...