Tgrt Haber

Prens Harry, Londra'da! Kraliyet Adalet Divanı'nda duruşmaya katıldı, akılalmaz suçlamalar damga vurdu

27 Mart 2023 13:24 - Güncelleme : 27 Mart 2023 13:30
Prens Harry, Londra'da! Kraliyet Adalet Divanı'nda duruşmaya katıldı, akılalmaz suçlamalar damga vurdu

Kraliyet sırlarını açığa çıkarmasıyla dünya gündeminden düşmeyen İngiltere Prensi Harry, Associated Newspapers’e yasadışı bilgi toplama iddiasıyla açtığı davanın duruşmasına katılmak üzere Londra Yüksek Mahkemesi'ne geldi.

İngiltere Prensi Harry, Kraliyet sırlarını açığa çıkaran kitabından sonra ilk kez ABD’den İngiltere’nin başkenti Londra’ya geldi.  Londra Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada İngiltere Prensi Harry, Associated Newspapers’e yasadışı bilgi topladığı iddiasıyla dava açmıştı. Prensi Harry, "suç faaliyetlerinin ve ağır mahremiyet ihlallerinin kurbanları" olduklarını iddia etti. 

ÖZEL DEDEKTİF TUTTU İDDİASI 

Prens, ajansı evlere ve arabalara dinleme cihazları yerleştirmek ve özel görüşmeleri kaydetmek gibi yasa dışı eylemler gerçekleştirmek için özel dedektif tutmakla suçladı. Ayrıca, yayıncının içeriden bilgi elde etmek polis memurlarına rüşvet verdiğini, tıbbi kayıtları elde etmek için sahte belge kullanıldığı ve "yasadışı yollardan ve manipülasyonla" banka hesaplarına ve mali işlemlere gireceğini iddia ediyor.

AKILALMAZ KARALAMALAR 

Bugün Londra​'daki Kraliyet Adalet Mahkemelerinde görülen dava, dört günlük bir ön duruşmanın başlangıcı. CNN'deki habere göre yayımcı iddiaları "akıl almaz karalamalar" olarak ifade etti. Ajans avukatı, iddiaları "hiçbir inandırıcı kanıta dayanmayan asılsız ve son derece karalayıcı iddialar" olduğunu belirtti. 

Geçen yıl Sussex Dükü, aralarında şarkıcı Elton John'un da bulunduğu Daily Mail, Mail on Sunday ve Mail Online'ın yayıncısına karşı açtığı davalara da katılmıştı. 

Kaynak: CNN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...