Tgrt Haber

Prens Harry’den Kraliyeti sarsacak bomba iddia: Ağabeyim beni dövdü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2023 12:43 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 13:04
Prens Harry’den Kraliyeti sarsacak bomba iddia: Ağabeyim beni dövdü

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, manşetlerden inmiyor. Harry ve Meghan çifti, verdikleri röportajlar ve haklarında çekilen belgeselle son ayların en çok konuşulan isimleri. Son olarak kitap yazan Harry’nin iddiaları Kraliyet ile ipleri tamamen kopartacak türden. İşte Harry’nin bomba iddiaları…

İngiliz Kraliyet ailesiyle aralarına mesafe koyan ve ABD'ye yerleşen Sussex Dükü  Harry ve eşi Düşes Maeghan Markle’den bomba iddialar. Kitap yazan Harry, Amerika’ya gitmelerinden önce sarayda yaşadıkları zorlukları anlattı. İddialar gündeme bomba gibi düştü.  10 Ocak’ta piyasaya sürülmesi beklenen Prens Harry’nin kaleme aldığı Spare kitabıyla birlikte bir bomba daha patladı. Kendi hayatını anlattığı otobiyografik kitap merkala bekleniyordu. Kitaptan bazı bölümleri daha piyasaya çıkmadan yayınlayan The Guardian gazetesindeki haberle okuyucuyla buluştu. Yedek anlamına gelen Spare kelimesini kitabına ad seçen ve kendi geride bırakılmışlığının, kıyıda köşede kalmışlığının altını böyle çizmek isteyen Harry, kitaba eklediği detaylar yüzünden ailesiyle bir daha belki de görüşemeyecek. 

ONLARI GERİ İSTİYORUM DEMİŞTİ 

Aslında Harry, daha sadece birkaç gün önce İngiliz ITV kanalına verdiği bir demeçte babası Kral Charles’ı ve ağabeyi William'ı ‘geri istediğini’ söylemiş, bir nevi onlara zeytin dalı uzatmıştı. Ancak kitapta yazdıkları ortaya çıkınca kendi istese bile ailesinin onu geri isteyeceği şüpheli hale geldi.  Prens Harry’nin iddiasına göre William ve Kate 2019’da, Kensington Sarayı arazisinde bulunan ve 'Nott Cott' olarak bilinen Nottingham Kır Evi'nde yaşarken korkunç bir olay yaşandı.

2019'da Londra'daki bu evde yaşanan bir çatışmayı anlatan Harry, ağabeyi Prens William'ın Meghan Markle’ı 'zor', 'kaba' ve 'yıpratıcı' olarak nitelendirdiğini söyledi. Harry ise William’a bunun Amerikalı karısı hakkında basının yazdığı yalan yanlış şeyleri bir papağan gibi tekrarlamak olduğunu anlattı.

WILLIAM, MEGHAN'A LAF EDİNCE OLANLAR OLMUŞ

Harry kitabında “Çatışma tırmandı” diye yazıyor ve devam ediyor “William beni yakamdan yakaladı, kolyemi kopardı ve ... beni yere düşürdü.”  Harry, kardeşine bir bardak su verdiğini ve şöyle dediğini yazıyor “Willy, sen bu haldeyken seninle konuşamam” İşte her şey de bu andan sonra oluyor. William elinden su bardağını bırakıp kardeşine küfürler ederek üzerine yürüyor ve sonra da onu boynundan yakaladığı gibi yere fırlatıyor. Kitapta yazdığına göre Harry, yere, köpeğin mama kabının üzerine düşmüş. Kırılan kap sırtının bir sürü yerini kesip yaralanmasına neden olmuş. “Bir an yerde kendime gelmeye çalıştım, sonra da ona gitmesini söyledim” diyen Harry, hırısını alamayan William’ın ona kendisine saldırmasını söylediğini yazıyor. Bu çağrıya cevap vermeyen Harry, William’ın odadan çıktığını sonra pişman olmuş şekilde geri geldiğini anlatıyor. William, geri geldiğinde Harry’den bu yaşananları Meghan’a söylememesini istemiş. William da karısından önce terapistine giderek olanları anlatmış. “Ama” diyor Harry kitabında, “Meghan sırtımdaki yaraları görünce anladı ve ona anlattım.” Meghan Markle​ ise yaşananlara şaşırmamış; belki de olayların böyle bir noktaya varacağını tahmin ettiği için… “Sadece çok üzgündü diyor” Harry kitabında.

NEDEN KİTABIN ADI ‘YEDEK’

Prens Harry​ kitabında, şimdi Kral olan babası Charles’ın, o doğduğu gün dediklerini yazıyor. Harry’nin daha küçücükken kaybettiği ve kaybını asla atlatamadığı annesi Prenses Diana’ya babası Charles’ın, Harry doğduğunda “Harika! Şimdi bana bir varis ve bir yedek verdin. Artık işim bitti.” dediği biliniyor. İşte bu ‘yedek’ olarak dünyaya gelen çocuk şimdi dünyaya aslında yedeklikten hiç hoşlanmadığını, bir birey gibi görülmemenin onda yarattığı tahribatı haykırıyor.

Prens Harry’den Kraliyeti sarsacak bomba iddia: Ağabeyim beni dövdü

BÜTÜN SIRLARI ORTAYA DÖKECEK

Meghan'ın yaşadığı bir düşük ve intihar düşünceleri ve kraliyet çevrelerindeki ırkçılık da dahil olmak üzere, o röportajdan ve yakın zamanda yayınlanan hayatlarıyla ilgili belgeselden alınan konular, Harry'nin kitabında kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Bu kitap şimdiden çok konuşuldu ve Harry geçen hafta iki ayrı röportaj verdi.

BABASI: HAYATIMI SEFALETE ÇEVİRMEYİN

Harry, Nisan 2021'de kraliçenin kocası ve de dedesi olan Prens Phillip'in Windsor Şatosu'ndaki cenazesinin ardından Charles​ ve William ile ıstıraplı bir karşılaşmasını da kitapta anlatıyor.

Harry kitabında Charles’ın, savaşan oğulları arasında 'onların kızarmış yüzlerine bakarak' durduğunu söylüyor. “Lütfen çocuklar” diyerek Harry babasının sözlerini alıntılamaya başlıyor “Son yıllarımı bir sefalet haline getirmeyin.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...