Tgrt Haber

Prigojin'in cansız bedeni teşhis edildi! Wagner'den Rusya'ya tehdit: Kremlin ele geçirilecek

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
23 Ağustos 2023 23:54 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 23:58
Prigojin'in cansız bedeni teşhis edildi! Wagner'den Rusya'ya tehdit: Kremlin ele geçirilecek

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in özel uçağı düştü ve öldüğü doğrulandı. Wagner'den yapılan açıklamada ise "Uçağı Rus güvenlik güçleri vurdu" denildi. Rus basınında da"Wagner lideri Prigojin'in bedeni teşhis edildi" ifadeleri yer aldı. Dünyada bomba etkisi yaratan olay sonrası Wagner'den "Kremlin ele geçirilecek! Prigojin'in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz" sözleriyle Rus yönetimine tehdit geldi.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Moskova​ yakınlarında düştü. Rusya​ Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in uçak kazasında öldüğünü doğruladı.

Prigojin’in ölümü sonrası Wagner​'den yapılan açıklamada ise "Uçağı Rus güvenlik güçleri vurdu" denildi.

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçakta Prigojin'in yardımcısı Dmitry Utkin'in de bulunduğu ve uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülüyor.

"PRIGOJIN'İN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI"

Rus basını da "Wagner lideri Prigojin'in bedeni teşhis edildi" ifadelerine yer verdi.

PRIGOJIN'İN SAĞ KOLU DA UÇAKTAYDI

Aynı uçakta Wagner'in üst düzey isimleri de yer alıyordu.

O isimlerden biri de Prigojin'in sağ kolu Dmytro Utkin idi.

WAGNER: KREMLİN ELE GEÇİRİLECEK! 

Tam da bu gelişmeler yaşanırken Wagner'den "Kremlin ele geçirilecek! Prigojin'in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz" sözleriyle Rus yönetimine tehdit geldi.

UÇAĞIN ENKAZI GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyaya bomba gibi düşen görüntülerde, uçağın yere düştükten sonra bir anda patlamayla alev alıp yandığı aldığı görüldü.

Kaynak: Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...