Tgrt Haber

Prigojin'in eski röportajı ortalığı daha karıştırdı! Öldürülmekten ve havada parçalanan uçaktan bahsediyor...

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
27 Ağustos 2023 12:24 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 12:55
Prigojin'in eski röportajı ortalığı daha karıştırdı! Öldürülmekten ve havada parçalanan uçaktan bahsediyor...

Moskova yakınlarında düşen jetin şüpheli düşüşüyle öldüğü söylenen Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in nisan ayında verdiği röportaj yeniden gündem oldu. Prigojin, gündem olan röportajında, havada parçalarına ayrılan bir uçaktan bahsediyor ve ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi tercih edeceğini ifade ediyor.

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında şüpheli şekilde düşen özel jette olduğu ve düşüşle beraber öldüğü açıklanan Wagner lider Yevgeni Prigojin'in eski bir röportajı yeniden gündem oldu. Prigojin'in geçtiğimiz nisan ayında verdiği bir röportajda söyledikleri, 'öldürüldüğü' iddialarını daha da tetikledi. Prigojin, röportajında, ülkesine yalan söylemektense öldürülmeyi yeğlediğini söylüyor ve havada parçalarına ayrılan bir uçaktan bahsediyor.

Prigojin'in eski röportajı ortalığı daha karıştırdı! Öldürülmekten ve havada parçalanan uçaktan bahsediyor...

Kremlin'e karşı başkaldırı düzenlemeden önce röportaj veren Prigojin, Rusya'nın savunma müesses nizamının doğruyu söyleyenleri yavaş yavaş uzaklaştırdığını, Rusya'nın bu sebeple bir felaketin eşiğinde olduğunu iddia ettiği ortaya çıktı. Wagner'e yakın "Gri Bölge" (Grey Zone) isimli Telegram kanalında yayınlanan klipte, Prigojin'in, "Bugün, kaynama noktasına ulaştık. Neden mi bu kadar dürüst konuşuyorum? Bu ülkede yaşamaya devam edecek o insanlardan önce hakkım yok çünkü. Onlara yalan söyleniyor. Beni öldürün daha iyi" diyor.

Yevgeni Prigojin, röportajının devamında ise havadayken parçalarına ayrılan bir uçaktan şu şekilde bahsediyor: 

"Ama yalan söylemeyeceğim. Dürüstçe söylemeliyim ki Rusya bir felaketin eşiğinde. Eğer bu dişli çarklar bugün düzeltilmezse sonra uçak havada parçalara ayrılır."

Yevgeni Prigojin, röportajının devamında ise havadayken parçalarına ayrılan bir uçaktan şu şekilde bahsediyor

PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜ

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, 24 Haziran'da bazı askerleriyle beraber Kremlin'e başkaldırı olarak Moskova'ya ilerledi. Kısa ömürlü isyan Belarus lideri Alesksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle son buldu. Rus lider Putin  ve Wagner lideri Prigojin'in anlaşmaya vardığı açıklandı. İsyanın üzerinden 2 ay geçtikten sonra Prigojin'in içinde olduğu söylenen özel jet, Moskova yakınlarında şüpheli bir şekilde yere çakıldı.

Jetin içinde bulunan 10 kişinin de öldüğü açıklandı, Prigojin de bu kişilerden biriydi... Wagner liderinin ölümünün ardından tüm gözler Putin'e döndü. Kremlin, Prigojin'in ölümünün bir suikast olduğu iddialarını reddetti. 

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...