Tgrt Haber

Prigojin'in öldüğü anlarda Putin, Rus askerlerine seslendi: Sizlerle gurur duyuyorum

23 Ağustos 2023 23:05 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 23:28

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de olduğu özel jet, Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Prigojin’in de aralarında olduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Dünya gündemine bomba gibi düşen olay sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nazilere karşı kazanılan zaferin yıl dönümünde konuştu. Putin, Rus askerlerine seslenerek “Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova​ yakınlarında düştü. Rus Sivil Havacılık Dairesi Prigojin'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Yaşanan gelişmeler sonrasıRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​, Kursk bölgesindeki Ponıri kasabasında eski Sovyet birliklerinin Nazilere karşı kazandığı zaferin 80. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuştu.

'SİZLERLE GURUR DUYUYORUM'

Putin, Rus askerlerine seslenerek “Hizmetleriniz için teşekkür ediyorum, sizlerle gurur duyuyorum.” ifadesini kullandı.

Tüm askerlerin cesurca ve kararlılıkla savaştığını kaydeden Putin, “anavatana bağlılık ve askeri yemine sadakatin özel askeri operasyonun tüm katılımcılarını birleştirdiğini” dile getirdi.

Kursk Muharebesi'nin yaklaşık 2 ay sürdüğüne işaret eden Putin, bu savaştaki ana olayın Prohorovka’daki büyük ölçekli tank savaşı olduğunu, orada bir karşı muharebede yüzlerce tankın cephenin dar bir bölümünde birleştiğini, altlarındaki toprağın kelimenin tam anlamıyla yandığını söyledi.

Putin, zafer için savaşanları unutmayacaklarını belirterek “Bugün burada, efsanevi Kursk topraklarında, 1943 yazında Nazilerle savaşan Kursk Muharebesi kahramanlarının şanına layık olan kahramanlarımıza, askerlerimize, özel askeri operasyon katılımcılarına yüksek devlet ödülleri takdim edilecek.” diye konuştu.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman23 Ağustos 2023 23:21

Hepiniz aynısınız, hepiniz katilsiniz.

Sonraki Haber Yükleniyor...