Tgrt Haber

Prigojin'in uçağında şüpheli onarım: Ölen hostesin ailesi ortaya çıkardı

25 Ağustos 2023 07:04 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 07:19
Prigojin'in uçağında şüpheli onarım: Ölen hostesin ailesi ortaya çıkardı

Wagner lideri Prigojin'i taşıyan özel jetin düşmesine ilişkin çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Kazada hayatını kaybeden hostes Raspopova'nın, ailesine uçağın teknik inceleme ve açıklanmayan onarımlar nedeniyle ertelendiğini söylediği öne sürüldü.

Rus paralı askeri grubu Wagner​'in lideri Yevgeniy Prigojin​'i taşıyan özel jetin düşmesine ilişkin spekülasyonlar sürüyor. Olayın ardından ortaya atılan çarpıcı bir iddia gündeme oturdu.

"Uçak düştü mü, düşürüldü mü?" tartışmaları devam ederken, özel jette hayatını kaybedenler arasında bulunan hostesin, son uçuş öncesi akrabasını arayarak uçakta acil onarım yapıldığını söylediği ortaya çıktı.

VChK-OGPU Telegram kanalında yer verilen iddialara göre, özel jette görev yapan hostes Kristina Raspopova'nın bir akrabası, uçuş öncesi kendilerini arayan genç hostesin uçakta acil ve gizemli onarımların yapıldığını, tamirat bitince de Moskova​'ya uçacağını söylediğini kaydetti.

PRİGOJİN NASIL ÖLDÜ?

Rusya​ Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya) da düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı. Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülmüştü.

WAGNER İSYANI

Prigojin, 24 Haziran'da beraberindeki savaşçılarla Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e son yılların en büyük tehdidini oluşturan olayda, Prigojin, bir Wagner kampına yönelik Rus askeri saldırısına yanıt olarak iki Rus kentindeki askeri tesislerin kontrolünü ele geçirerek güçlerini Rusya'nın başkentine doğru yürütmüştü.

Kriz, ancak Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Prigojin'in Belarus'a taşınmasını öngören bir anlaşmaya aracılık etmesiyle yatıştırılabildi. Aynı anlaşmanın bir parçası olarak Wagner birliklerine Rus ordusuna ya da kolluk kuvvetlerine kaydolma, ailelerinin ve arkadaşlarının yanına dönme ya da Belarus'a gitme seçenekleri sunulmuştu.

PUTİN OLAĞAN ŞÜPHELİ

Wagner liderinin ölümünün ardından Putin’in, haziran ayındaki ayaklanmadan hemen sonra televizyondan yayınlanan açıklamasında “Yanıtımız sert olacak. Hainlere cezalarını vereceğiz” sözleri akıllara geldi. 

Devlet Başkanı Putin, düşen uçakta hayatını kaybeden Wagner lideri Prijogin'in ailesine dün bir taziye mesajı göndererek, "Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı" ifadelerini kullandı. Bu sözler Wagner liderinin ölümünde Putin üzerindeki şüpheleri artırdı.
 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bedri25 Ağustos 2023 08:41

Rusyanın kirli işlerini yaparak yaşadı kirli bir şekilde öldü elinde binlerce insanın kanı vardı

Sonraki Haber Yükleniyor...