Tgrt Haber

Putin ABD'yle dalga geçti

17 May 2017 15:56
Putin ABD'yle dalga geçti

Rusya lideri, ABD Başkanı Trump'ın Dışişleri Bakanı Lavrov'la yaptığı görüşmenin dökümünü verebileceklerini belirterek, "Bu arada bugün Lavrov'la konuştum. Onu kınamam gerekiyor, çünkü 'bu gizli bilgileri' bizimle paylaşmadı. Bu, onun için çok kötü bir şey" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la görüşmesinde çok gizli bazı bilgileri muhatabına vermesiye başlayan deprem, artçı şoklarıyla sürüyor.

Rusya lideri Vladimir Putin, bugün yaptığı basın toplantısında ilk kez konuyu değerlendirdi.

Bir soruyu yanıtlayan Putin, "ABD'de bir çeşit siyasal şizofreninin geliştiğini görüyoruz. Zira Trump'ın Rusya'yla gizli bilgiler paylaştığı yönündeki suçlamaları başka şekilde açıklamamız mümkün değil" dedi.

Washington yönetimiyle dalga geçen Putin, "Bu arada bugün Lavrov'la konuştum. Onu kınamam gerekiyor, çünkü 'bu gizli bilgileri' bizimle paylaşmadı. Onları, ne benimle ne de istihbarat servislerimizle paylaştı. Bu, onun için çok kötü bir şey" diyerek sözlerini sürdürdü.

ABD tarafından bir talep gelmesi durumunda görüşmenin dökümünü verebileceklerini ilan eden Putin, "ABD'deki iç siyasi kavga bizi endişelendiriyor. Zira insanların Rusya karşıtı duygular uyandırmak için daha ne gibi saçmalıklar uydurabileceğini hayal etmek zor" dedi.

ABD Başkanı Trump, attığı Twitter mesajlarıyla İsrail'den gelen bazı çok gizli bilgileri Rus Dışişleri Bakanı'yla konuştuğunu doğrulamıştı. Söz konusu gizli bilgi, terör örgütü IŞİD'in saldırı planı hakkındaydı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...