Tgrt Haber

Vladimir Putin, savaşın durması için 3 şartını açıkladı

28 Şubat 2022 23:00 - Güncelleme : 01 Mart 2022 07:09
Putin, Donbas'taki düzenlemenin Rusya’nın meşru güvenlik haklarının dikkate alınmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşının ayak sesleri duyulurken Moskova'da buluşan ve 'uzun masa' kriziyle gündeme gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, savaş başladıktan sonra da temaslarını sürdürüyor. Çatışmaların devam ettiği sırada telefonda görüşen iki liderden Macron acil ateşkes çağrısı yaparken, Putin ise barış için 3 şartını açıkladı.

Putin, Donbas'taki düzenlemenin Rusya’nın meşru güvenlik haklarının dikkate alınmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Ukrayna'yı işgali sonrası Ruslara en sert yaptırımların uygulanması için büyük çaba gösteren ülkelerin başında gelen Fransa ile Ukrayna şehirlerini bombardımana tutan Rusya arasında kritik bir görüşme gerçekleşti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile Rus heyetleri arasındaki müzakerelerin devam ettiği sırada bölgede yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna ile barışın şartlarını masaya yatıran iki lider, Rusya'nın güvenlik hassasiyetiyle ilgili meseleleri de ele aldı.

MACRON'DAN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Emmanuel Macron, acil ateşkes çağrısı çapıp, Putin'den sivillere saldırılara son verilmesi ve sivil altyapıların korunmasını istedi.

Ukrayna lideri Zelenski'nin talebiyle Putin'i arayan Macron'un, daha sonra görüşmenin detaylarını Zelenski'ye aktardığı öğrenildi.

PUTİN'İN BARIŞ İÇİN 3 ŞARTI VAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonla görüştüğü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a Ukrayna ile barış için 3 şartını iletti.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, "Fransız tarafı ile Rusya’nın Donbass’ı korumak için gerçekleştirdiği özel operasyon değerlendirildi ve konunun Kiev ile kurulacak diyalogla çözülmesi umudunu iletti. Putin, bölgedeki düzenlemenin Rusya’nın meşru güvenlik haklarının dikkate alınmasıyla mümkün olacağının altını çizdi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Putin'in barış için "Kırım’da Rusya’nın egemenliğinin kabul edilmesi, Ukrayna hükümetinin anti-nazilileştirilmesi ve askerden arındırılması, Ukrayna topraklarına özel statü verilmesi" şartlarını da ilettiği bildirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...