Tgrt Haber

Vladimir Putin talimat verdi! 'Gönüllü savaşçılar' çatışma bölgelerine gönderiliyor

11 Mart 2022 12:17 - Güncelleme : 11 Mart 2022 14:04
Vladimir Putin talimat verdi! 'Gönüllü savaşçılar' çatışma bölgelerine gönderiliyor

Rusya’ın Ukrayna’yı işgal girişiminin 16. gününde çatışmalar sürüyor. Rus ordusunun başkent Kiev ile arasında 15 km kaldı. Başkanlık ettiği Güvenlik Konseyi'nde kritik açıklamalarda bulunan Putin, Orta Doğu’dan gelecek ve Rusya tarafında yer alacak "gönüllü savaşçıların" Ukrayna'daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatını verdi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişiminin 16. gününde de çatışmalar sürüyor. Havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam eden Rus güçleri, sivillere yönelik saldırılarına bir yenisini daha ekledi. Rusya'nın Mariupol çocuk hastanesine gerçekleştirdiği saldırılara aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi.

Sivillere yönelik saldırılarda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor. ABD'den Rusya'nın kimyasal silah kullanabileceğine dair uyarı geldi. Pentagon ise Rus ordusunun Kiev ile arasında sadece 15 km kaldığını açıkladı.

ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi’nde kritik açıklamalarda bulundu. Putin, konuşmasında Rusya’ya savaşmaya gelecek kişilere destek vereceklerini belirtirken ele geçirilen Batılı devletlerden gönderilen füzelerin ve mühimmatın Rus destekçisi güçlere verilmesine sıcak baktığını söyledi.

Ukrayna ordusunu savaşmak için katılanları gördüklerini belirten Putin, “Bizim de Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenleri memnuniyetle karşılamamız gerekli. Ukrayna güçlerine karşı savaşmak için gelenlerin savaş alanlarına ulaşmalarına yardım etmeliyiz” dedi.

ORTA DOĞU’DAN 16 BİN KİŞİ

Rus Savunma Bakanı Şoygu da Amerikan yapımı Javelin and Stinger tipi anti tank mühimmatlarını Luhansk ve Donetsk’teki ayrılıkçı güçlere vermeyi teklif etti. Şoygu, Rusya’nın Ukrayna'daki planının istendiği şekilde devam ettiğini açıklarken 16 bin kişinin Orta Doğu'dan Rusya ile aynı safta savaşmak için ülkeye gelmek istediğini belirtti.

Putin'in açıklamasını Ukrayna'ya dünyanın dört bir yanında giden yabancı askerlerin haberlerinin geldiği bir süreçte yapması dikkat çekti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...