Tgrt Haber

Putin, İstihbarat Şefinin cevabını beğenmedi: Üzerine gitti azarladı

23 Şubat 2022 23:05 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 23:20
Rusya Devlet Başkanı Putin, güvenlik şefinin söylediği cümleyi tekrarlattıktan sonra kürsüden indirdi.

Dünyanın dört gözle takip ettiği Rusya’dan gelen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Daha önce kameraların karşısında devlet görevlilerini sık sık azarlayan Putin’in hışmına son olarak Rusya Dış İstihbarat Şefi uğradı. Putin’in azarı sonrası ne diyeceğini bilemeyen Sergei Naryshkin, sözlerine kekeleyerek devam etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, güvenlik şefinin söylediği cümleyi tekrarlattıktan sonra kürsüden indirdi.

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizde diplomasi umudu yavaş yavaş yok oluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçıların bağımsızlığını tanıması ile birlikte gerginlik zirveye ulaşırken Rusya’ya yaptırımlar peş peşe geldi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Dünyanın merakla gözle takip ettiği Rusya’da kameralara yansıyan görüntü sosyal medyada gündem oldu. Daha önce kameraların karşısında devlet görevlilerini sık sık azarlayan Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’ndeki Ukrayna krizi gündemli toplantı sırasında Rusya Dış İstihbarat Şefi Sergei Naryshkin’e adeta ecel terleri döktürdü.

PUTİN’İN ÇIKIŞI SONRASI KEKELEMEYE BAŞLADI

Sergei Naryshkin, “Donetsk ve Luhansk’ın Rusya’ya dahil edilmesini desteklerim” dedi. Naryshkin'in sözlerinden tam olarak memnun olmayan Putin, Dış İstihbarat Şefi'nin sözünü keserek "Müzakere sürecini başlatmamızı mı öneriyorsunuz? Yoksa cumhuriyetlerin egemenliğini tanımak mı?" diye çıkıştı. Putin'in çıkışı sonrası gerilen Naryshkin kekelemeye başladı, "Ben... Destekleyeceğim..." dedi.

PUTİN ÜSTÜNE GİTTİ

Putin bu cevaptan memnun kalmayınca, güvenlik şefinin üstüne gitmeye başladı. Putin "Doğrudan konuş, destekleyeceksin ya da destekleyeceksin - doğrudan Sergey Yevgenyevich" ifadelerini kullanırken, Naryshkin Putin'e "Teklifi destekliyorum. Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin Rusya Federasyonu'na katılma önerisini destekliyorum" diye cevap verdi.

KÜRSÜDEN İNDİRDİ

Bu sırada Sergei Naryshkin, endişeli halde Putin’i izlemeye başladı. Putin, “bağımsızlığının tanınması” cümlesini Sergei Naryshkin’e söyletmek için yeniden konuştu. Putin, Naryshkin'e "Bundan bahsetmiyoruz, bu tartışılmıyor. Bağımsızlıklarını tanıyıp tanımamaktan bahsediyoruz" dedi ve açıklama istedi. Kekelemeye devam eden Naryshkin’den "Onların bağımsızlıklarını tanıma teklifini destekliyorum" cümlesi duyuldu. Bu açıklama sonrası Putin Dış İstihbarat Şefi'ne teşekkür ederek kürsüden indirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...