Tgrt Haber

Putin, Kırım Köprüsü'ne saldırıyla ilgili ilk kez konuştu: Yapılan terör eylemidir

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Ajanslar
17 Temmuz 2023 20:18 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 23:47
Putin, Kırım Köprüsü'ne saldırıyla ilgili ilk kez konuştu: Yapılan terör eylemidir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı “terör saldırısı” olarak gördüklerini belirtti. Saldırının Ukrayna tarafından yapıldığını vurgulayan Putin, "Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek. Savunma Bakanlığı uygun teklifleri hazırlıyor" dedi.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantısını sağlayan Kırım Köprüsü'ne gece saatlerinde insansız deniz araçlarıyla saldırı düzenlendi. Yaşanan patlamayla köprüden geçen bir otomobildeki anne ve babanın hayatını kaybederken çocukları ise yaralandı. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ise saldırı sonrasında hükümet yetkilileriyle toplandı. Toplantı sonrası saldırıya ilişkin ilk kez konuşan Putin, saldırının Ukrayna​ tarafından yapıldığını vurgulayarak, "Bu Kiev rejiminin bir başka terör saldırısıdır. Kırım köprüsü askeri sevkiyatlarda kullanılmadığı için bu masum sivillerin öldüğü acımasız saldırının onlar için askeri açıdan da bir anlamı yoktur. Köprü yolu ciddi hasar gördü. Onarım çalışmaları hızlı bir şekilde başlamalı" ifadesini kullandı.

Rusya'nın söz konusu saldırıya yanıt vereceğine işaret eden Putin, "Elbette Rusya'dan bir yanıt gelecek. Savunma Bakanlığı uygun teklifleri hazırlıyor" diye konuştu.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Sözcüsü Artem Dehtyarenko da Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırılara ilişkin "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin rejiminin sembollerinden birinin bir kez daha askeri yüke dayanamadığını ilgiyle izliyoruz" dedi.

Dehtyarenko, yerel basına yaptığı açıklamada, Kırım Köprüsü'ne ilişkin saldırıyı değerlendirerek, "Ukrayna Güvenlik Servisinin, saldırı organizasyonuyla ilgili tüm ayrıntıları, zaferimizden sonra kesinlikle açıklayacağını bildirmek isteriz. Bu arada Putin rejiminin sembollerinden birinin bir kez daha askeri yüke dayanamadığını ilgiyle izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantıyı sağlayan Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıyı Ukrayna güvenlik güçleri üstlenirken, saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti. 

PATLAMAYI KREMLİN DUYURMUŞTU

Kremlin Sarayı, Kırım Köprüsü’ndeki patlamayı Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini duyururken, Ukrayna tarafı ise saldırının SBU ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin ortak operasyonu sonucu düzenlendiğini söylemişti.

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantıyı sağlayan Kırım Köprüsü’nde meydana gelen patlamada, bir otomobildeki anne ve baba hayatını kaybederken, kız çocukları ise yaralandı.

Kaynak: Ajanslar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...