Tgrt Haber

Rusya lideri Putin, LGBT'ye savaş açan kararnameyi imzaladı: Eşcinsel ilişki, aile yapısını yok eder

10 Kasım 2022 00:43 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 06:14
Rusya lideri Putin, LGBT'ye savaş açan kararnameyi imzaladı: Eşcinsel ilişki, aile yapısını yok eder

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eşcinsel ilişkilere adeta savaş açtı. Putin, eşcinselliği "yıkıcı değerler sistemi" içine alan kararnameyi imzaladı. Söz konusu kararnamede, eşcinsel ilişkilerin teşvikinin, geleneksel aile yapısını yok edeceğine dikkat çekildi.

Daha önce cinsiyet değiştirmenin insanlık suçu olduğunu belirtip Batı'yı suçlayan Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, bu kez eşcinsel ilişkileri Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler sistemi içerisine alan bir kararname imzaladı.

Putin'in geleneksel manevi ve ahlaki değerlerin korunması ile güçlendirilmesi için imzaladığı devlet politikasının temellerini içeren kararname, Rusya Devlet Yasal Enformasyon Portalı'nda yayımlandı.

Kararnameye göre, Rusya'nın egemenliğini korumayı ve güçlendirmeyi mümkün kılan, çok uluslu ve farklı inançlı ülkenin birliğini sağlayan geleneksel değerlerin Rus toplumunun temeli olduğu vurgulandı.

'RUS DEĞERLERİ, DOST OLMAYAN ÜLKELERİN TEHDİDİ ALTINDA'

Hristiyanlık, İslam, Yahudilik ve Budizm'in Rus tarihinin ve manevi mirasının ayrılmaz bir parçası olduğu belirtilen kararnamede, Rus geleneksel değerlerinin, aşırılıkçı ve terör örgütlerinin faaliyetleri, belirli kitle iletişim araçları, ABD​ ve diğer dost olmayan yabancı devletlerin eylemleriyle tehdit edildiği ifade edildi.

'GELENEKSEL AİLE YAPISINI YOK EDER'

Geleneksel değerleri korumak, güçlendirmek ve yaygınlaştırmak için medyanın ve kamu otoritelerinin araç olarak kullanılacağı kaydedilen kararnamede, "geleneksel olmayan cinsel ilişkiler", Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler sistemi içerisinde sınıflandırıldı.

Ayrıca bu eşcinsel ilişkilerin teşvikinin, geleneksel aile yapısını yok edeceğine dikkat çekildi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...