Tgrt Haber

NATO'nun tehdidine resti çekti! Putin kapıları kapattı

22 Şubat 2022 19:49 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 10:44
Rusya Devlet Başkanı Putin, "Minsk Barış Anlaşması artık yok" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk kararını değerlendirten dakikalar sonra Rusya Devlet Başkanı Putin kameraların karşısına geçti. Putin Donbas’ta insanların kendi istekleri ile oy kullandıklarını ve kendi kararlarını verdiklerini söylerken Ukrayna’ya seslenerek “Asker göndeririz, NATO üyeliğinden vazgeçmek en iyi seçenek” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Minsk Barış Anlaşması artık yok" ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın dört gözle takip ettiği Kiev-Moskova hattında gerginlik hat safhada. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçıları tanıma kararının ardından bölgede tansiyon yükseldi. ABD, NATO ve BM başta olmak üzere çok sayıda ülkeden Rusya’ya yaptırım kararını çıkarken Putin Moskova’da bir kez daha kameraların karşısına geçti. Putin Moskova’da düzenlediği basın açıklamasında Donbas’ta insanlar kendi istekleri ile oy kullandıklarını ve kendi kararlarını verdiklerini söyledi. Putin, Ukrayna’nın NATO’ya alınmadığını sorunun çözümü için ise NATO’ya gönüllü olarak katılmamak kararı almaları gerektiğini ifade etti.

Putin satır başları ile şunları söyledi:

Minsk Barış Anlaşması artık yok. Ukrayna'nın NATO'ya girmesi Rusya için büyük bir tehdit. Ukrayna'nın askerden arındırılması lazım.

"UKRAYNA'NIN NATO'YA ÜYE OLMASI RUSYA İÇİN BÜYÜK TEHDİT"

"Tüm bu anlaşmazlıkların müzakere masasında çözüleceğini umuyoruz. Şu anda bu imkansız olarak görünüyor ama gelecekte bunu mümkün görüyoruz. Donetsk ve Luhansk bölgesinde bir çatışma var. Üzerimize düşen tüm desteği vereceğiz. Kamuya açıklanmadı ama buradaki sorun her iki tarafta da bize göre bu konu uzun vadede çoktan çözülmüş olmalıydı. Ukrayna'nın NATO'ya girmesi Rusya için büyük bir tehdit." "Ukrayna'nın tehdit olarak ortadan kaldırılması gerekiyor. Bölgede yaşayanların iradesini tanımamız gerekiyor. Bunların amacı verilmiş sözlerin tutulmaması için bahane uydurmak. Önceki yönetimin anlaşmalarını uygulamamak için bir bakmışsınız ABD'ye Avrupa'ya gitmiş."

"UKRAYNA'NIN FÜZE FABRİKALARI BİLE MEVCUT"

"Ukrayna'nın Sovyet döneminden nükleer silah konusunda büyük bir tecrübeye sahip. Nükleer tecrübeleri var. Birçok ülkeden daha hızlı ilerleme sağlayabilirler. Ellerinde uranyum zenginleştirme sistemleri mevcut değil. Ama bu sadece teknik bir sorun. Eğer bir nükleer silah üretirlerse bunu Rusya'ya göndermek için füze fabrikaları bile mevcut. Ukrayna'nın elinde taktik bir nükleer füze bulunsa bile bu bizim için tehdittir."

YURT DIŞINA ASKER ONAYI 

Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ordunun Rusya toprakları dışında görev yapmasına ilişkin başvurusunu onayladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...