Tgrt Haber

İngiliz basınından skandal iddia: Putin nükleer savaş hazırlığı yapıyor

21 Mart 2022 10:47 - Güncelleme : 21 Mart 2022 11:16
İngiliz basınından skandal iddia: Putin nükleer savaş hazırlığı yapıyor

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 26. gününde İngiliz basınının servis ettiği haber endişelere neden oldu. İngiliz basınına göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaşadığı başarısızlık Putin'i bunalıma soktu ve subaylarına nükleer savaş hazırlığı talimatı verdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 26. günde de devam ederken İngiliz gazetesi Dailymail'de yer alan bir haber endişelere neden oldu. Dailymail'in içeriden kaynaklara dayandırdığı haberinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer savaşa hazırlanıyor. Putin, bu amaç doğrultusunda ise bir nükleer tahliye tatbikatı yapmayı planlıyor.

Habere göre, içerden bir kaynak, Putin'in akıl sağlığının bozuk olduğunu, paranoya ve bir dizi başka sağlık sorunuyla mücadele ettiğini söyledi. Hatta Rusya'nın Ukrayna'daki can kaybının Ukrayna'nın tahminlerinden bir fazla olduğunu belirtti. Eski bir Rus istihbarat yetkilisi olduğu düşünülen kaynak, Putin'in öfkesini en yakınındaki kişilerden çıkardığını, ailesi ve çocuklarıyla pek konuşmadığını söyledi.

TATBİKAT EMRİ VERDİ AİLESİNİ YOLLADI

Putin'in nükleer tatbikat düzenlemek istediğini üst düzey komutanlara söylediği de haberde yer aldı. Bu talebin Rus liderin bir nükleer savaşa hazırlandığı endişesini arttırdığı kaydedildi.

Bir başka Rus uzmana göre ise Putin, ailesini nükleer savaştan korumak için Sibirya'daki gizli bir yer altı kentine gönderdi. 

Öte yandan Putin, Ukrayna'ya askeri operasyon emri verdikten sonra ülkedeki nükleer güçleri alarm durumuna geçirmişti. Rus ordusu, önceki gün nükleer kapasiteye sahip Kinzal hipersonik füzesiyle Ukrayna'da bir askeri tesisi vurduğunu duyurmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...