Tgrt Haber

Putin onayladı! İşte Rusya'ya yönelik 'dostane olmayan' ülkeler listesi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Mart 2022 14:47 - Güncelleme : 07 Mart 2022 17:37
Rusya'ya yönelik dostane olmayan ülkeler, artık borçlarını ruble olarak ödeyecek.

Rus hükümeti, Rusya'ya yönelik 'dostane olmayan' ülkeler listesini onayladı. Listedeki ülkeler artık borçlarını ruble cinsinden ödemeye başlayacak.

Rusya'ya yönelik dostane olmayan ülkeler, artık borçlarını ruble olarak ödeyecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle beraber Rusya'ya birçok ülke özellikle ekonomik anlamda yaptırımlar uygulamaya başladı. Yaptırımlar karşısında dik durmaya çalışan Rusya için Vladimir Putin, önlemler alınacağını duyurmuştu. Dostane olmayan ülkelerin ruble ile ödeme yapmak zorunda kalacağını belirten Putin'in ardından Rus hükümeti, 'dostane olmayan' ülkeler listesini onayladı.

Rus hükümetinden yapılan açıklamada, Rusya'ya, şirketlerine ve vatandaşlarına yönelik dostane olmayan adımlar atan ülkelerin yer aldığı listenin onaylandığı belirtildi.

Onaylanan listede ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Birleşik Krallık, Güney Kore, Japonya, Ukrayna, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin yanı sıra Rusya'ya yaptırım uygulayan 15 ülke daha yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 5 Mart'ta imzalanan kararnameyle Rus şirketlerine, dostane olmayan ülkelerdeki şirketlere borçlarını ruble cinsinden ödemelerine izin verilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...