Tgrt Haber

Putin: Sadece profesyonel askerler çatışmalara katılıyor

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Mart 2022 08:58 - Güncelleme : 08 Mart 2022 09:18
Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle yedek askerlerin çağırılmayacağını vurguladı.

Ukrayna'ya yönelik işgal harekatında yaşanan ağır kayıplar Rus annelerin tepkisine neden oldu. Tepkilere cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da sadece profesyonel askerlerin çatışmalara katıldığını söyledi.

Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle yedek askerlerin çağırılmayacağını vurguladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 13. güne girildi. İki tarafında ağır kayıplar verdiği çatışmalar nedeniyle, hem dünya hem de Rus kamuoyu tarafından hedef haline gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı video mesajında önemli değerlendirmelerde bulundu.

PROFESYONELLER ÇÖZEBİLİR

Putin, Ukrayna’da, Rus askerlerindeki ağır kayıplardan sonra Rus annelerin tepkisine cevap verircesine açıklamalarda bulundu. Putin, "Askerlerimizin çatışmalara katılmadığını, katılmayacağını ve yedek askerlerin çağırılmayacağını vurgulamak isterim. Amaçlanan görevleri ancak profesyoneller çözebilir" ifadelerini kullandı.

BÜTÜN ÜLKE GURUR DUYUYOR

Sözlerinin devamında, Rus annelerine ve kadınlara seslenmeye devam eden Putin, "Sevdikleriniz için ne kadar endişelendiğini anlıyorum. Bütün ülke onlarla gurur duyuyor ve seninle birlikte onlar da endişeleniyorsa sen de onlarla gurur duyabilirsin" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...