Tgrt Haber

Son dakika! Putin, Şanghay Zirvesi'nde Ukrayna'yı suçladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 16:25 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 17:34
Son dakika! Putin, Şanghay Zirvesi'nde Ukrayna'yı suçladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Ukrayna'yı suçladı. Savaşı bitirmek istediklerini söyleyen Putin, "Kiev savaşı sürdürmek istiyor' dedi.

Bütün dünya Özbekistan'ın Sermerkant şehrinde düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ni yakından takip ediyor. Zirveye katılan en önemli isimlerin arasında olan Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diğer devlet liderleriyle gerçekleştireceği görüşmeler sırasında yapacağı açıklamalar oldukça merak ediliyordu.

"ÇATIŞMALARIN BİTMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Şanghay Zirvesi'nde Hintli mevkidaşı Modi ile görüşen Putin, Rusya'nın savaşı bitirmek istediğini ama Ukrayna'nın tam aksine savaşın sürmesinin istediğini söyledi. Putin, Ukrayna'daki çatışmaların mümkün olduğunca hızlı sonlanması için her şeyi yaptıklarını söyledi belirtti.

"KİEV SAVAŞI SÜRDÜRMEK İSTİYOR"

Putin, Hintli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede konuya ilişkin, "Biz savaşı bitirmek istiyoruz ama Kiev savaşı sürdürmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna yönetiminin müzakere sürecini reddetmesinden ve hedeflerine askeri yoldan ulaşmak istediklerini belirten Putin, bu durumdan üzüntü duyduklarını vurguladı.

ERDOĞAN İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Öte yandan Şanghay Zirvesi'nde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 

Son dakika! Putin, Şanghay Zirvesi'nde Ukrayna'yı suçladı

MASADA 4 KONU VARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin arasındaki görüşmede masada 4 önemli konu başlığı bulunuyor. İki liderin görüşmede ilk olarak tahıl koridoru konusunu görüştüğü tahmin ediliyor.  Bunun yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşı, Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar ve Suriye'deki son gelişmelerin de ele alınacağı belirtildi. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...