Tgrt Haber

Putin, Alman Başbakanı parmağında oynattı: Diplomasi tarihine geçecek görüntü

15 Şubat 2022 22:09 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 00:25
Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'ı kapıya eli ile çağırdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tıpkı Macron’a yaptığı gibi Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ı da dev masada ağırladı. Dünya kamuoyunda masa ayrıntısı gündeme otururken iki liderin ortak basın toplantısında Rus Devlet Başkanı Putin’in tavırları sosyal medyaya damga vurdu.

Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'ı kapıya eli ile çağırdı.

Ukrayna-Rusya arasındaki yüksek tansiyon sonrası dünya liderleri iki ülkeye çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. Gerilimi yatıştırmak için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz da iki ülkeyi ziyaret etti.

ALMANYA BAŞBAKANI DA DEV MASADA GÖRÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u dev masada ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin aynı tarifeyi Almanya Başbakanı Olaf Scholz için de yaptı. Dev masa yine gündeme otururken iki lider görüşme sonrası kameraların karşısına geçti.

PUTİN’DEN ORTAK BASIN AÇIKLAMASINDA DİKKAT ÇEKEN TAVIRLAR

Putin, Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında Rusya’nın savaş istemediğini iletirken batılı ülkelere güvenlik garantileri anlaşmasını önerdiklerini söyledi. Putin ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz’ın ortak basın toplantısında Rus Devlet Başkanı’nın tavırları damga vurdu. Macron ile yaptığı basın toplantısında tavırları dikkat çeken Putin, aynı uygulamayı Scholz’a da yaptı.

ALMAN ŞANSÖLYESİNİ ELİ İLE ÇAĞIRDI

İki lider kameralar karşısında açıklamasını tamamladıktan sonra Putin, Scholz’u beklemeden arkasını dönerek toplantı salonundan çıktı. Kapıya doğru yürüyen Putin bir süre sonra arkasını dönerek Almanya Başbakanı’na gelmesi yönünde el işareti yaptı. Scholz şaşkına dönerek kapıya doğru yöneldi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...