Tgrt Haber

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Ukrayna'daki durum istisna

22 Şubat 2022 15:18 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 15:29
Putin'in Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasıyla ilgili karara Batılı ülkelerden peş peşe tepki yağdı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin egemenliğini destekliyor, Ukrayna'daki durum istisna" dedi.

Putin'in Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasıyla ilgili karara Batılı ülkelerden peş peşe tepki yağdı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyacağını açıklamasının ardından uluslararası kamuoyunda Rusya'nın eski SSCB ülkelerinin egemenliğini desteklemediğine ilişkin ifadeler yer aldı.

TASS haber ajansının aktardığı habere göre Putin, "Rusya Eski Sovyetler Birliği ülkelerinin egemenliğini destekliyor, Ukrayna'daki durum istisna" dedi. Putin, Ukrayna'nın dış güçler sebebiyle istisna olduğunu söyledi.

Putin dün yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ukrayna ekonomisinin çöktüğünü halkın soyulduğunu görüyoruz. Ukrayna şimdi dış güçler tarafından yönetiliyor. Batıdan gelen kararlar doğrultusunda yönetilen bir ülke haline dönüştü. Önemli kararlar üzerinde Batı söz sahibi. Donbas ve Luhans bölgesindeki iki cumhuriyeti kabul ediyorum. Lütfen ateşi kesin, aksi takdirde mevcut rejim dökülen tüm kandan sorumlu olacaktır."

''HEP MOSKOVA SUÇLANIYOR''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasıyla ilgili karara Batılı ülkelerden peş peşe tepki yağarken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tepkilere cevap verdi. 

Batılı diplomatların tepkisini yorumlayan Lavrov, “Avrupalı, ABD’li ve İngiliz meslektaşlarımız, sözde Rusya’yı cezalandırma stratejileri için tüm ihtimalleri tüketene kadar durmayacak ya da rahatlamayacaklar. Şimdiden bizi bir dizi yaptırımla tehdit ediyorlar, daha doğrusu yeni verdikleri ismiyle ‘tüm yaptırımların anası’ ile tehdit ediyorlar. Batılı meslektaşlarım tarafından son 10 yılda tüm sorunlarda Moskova suçlanıyor ve yaptırımlar uygulanıyor. Buna alıştık” ifadelerine yer verdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...