Tgrt Haber

Putin Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in cenazesine katılacak mı? Suikast iddiasına iki kelimelik cevap

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2023 14:39 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 15:20
Putin Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in cenazesine katılacak mı? Suikast iddiasına iki kelimelik cevap

Kremlin, Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in ölümünün ardından ilk kez açıklama yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Prigojin'e, Rus lider Vladimir Putin'in suikast düzenlettiği iddiasına cevap verdi. Peskov'a Putin'in, Prigojin'in cenazesine katılıp katılmayacağı da soruldu. 

Rus paralı asker grubuWagner​'in lideri Yevgeni Prigojin'in ardından tüm gözler Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e döndü. ABD ve Batılı devletlerin suikast imalarına Kremlin'den cevap geldi. Özellikle İngiliz basınında yer alan ve ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) iddialarına Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov cevap verdi. 

Peskov basın toplantısında kendisine yöneltilen "Prigojin, Putin'in emriyle mi öldürüldü?" sorusuna "Tümüyle yalan" yanıtını verdi. Uçağın düşme nedenleriyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Peskov, Putin'in son dönemde Prigojin ile görüşmediğini kaydetti.

PUTİN, PRİGOJİN'İN CENAZESİNE KATILACAK MI?

Wagner'in Rusya'da yasal bir oluşum olmadığını belirten Peskov, yine de grubun Rusya'nın Ukrayna​'daki "özel askeri operasyonuna" büyük katkı sağladığını ifade etti. Rusya liderinin Prigojin'in cenazesine katılıp katılmayacağı sorusuna yanıt veren Kremlin sözcüsü, "Bunu söylemek güç ama Putin'in çok yoğun bir programı var" dedi.

Putin Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in cenazesine katılacak mı? Suikast iddiasına iki kelimelik cevap

PUTİN'DEN PRİGOJİN İÇİN BAŞSAĞLIĞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da dün düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin'in ailesine başsağlığı diledi. Prigojin için ilettiği taziye mesajında "Yetenekli bir adamdı ama hayatında ciddi hataları vardı" diyen Putin, Wagner liderinin ölümünde şüpheleri üzerine çekti. 

''HAYATINDA CİDDİ HATALARI VARDI''

Prigojin'in kaderinin karmaşık olduğunu belirten Putin, "Yetenekli bir adamdı ama hayatında ciddi hataları vardı. Soruşturma Komitesi Tver’deki uçak kazasına ilişkin ön soruşturma başlattı, sonuna kadar gidilecek"açıklamasını yaptı.

Prigojin’in kazadan hemen önce Afrika’dan döndüğünü belirten Putin, “Bildiğim kadarıyla dün Afrika’dan dönerek yetkililerle görüşmeler yaptı” dedi.

Putin Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in cenazesine katılacak mı? Suikast iddiasına iki kelimelik cevap

Rus paralı asker grubu Wagner ile ilgili de konuşan Putin, “İlk bilgiler Wagner şirketinin personelinin orada olduğunu gösteriyor. Bu kişilerin ortak yaşamımıza önemli katkıları olduğunu belirtmek isterim. Wagner, Ukrayna’daki Neo Nazizmle mücadeleye önemli katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman25 Ağustos 2023 16:14

Ulan sizler var ya sizler, yani tüm küffarlar, herşeyi beceriyorsunuz ama kıvırmayı pek değil? Sizlerden başka herkesi aptal mı sanıyorsunuz? Yarın ahirette görüşmek üzere...

Sonraki Haber Yükleniyor...