Tgrt Haber

Putin'den Ankara'ya yeni mesaj

08 Şubat 2016 18:43
Putin'den Ankara'ya yeni mesaj

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in, iyi ilişkide olduğu iki ülke Türkiye ve Rusya arasında siyasi krizde arabuluculuk girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Başbakan Davutoğlu Kazakistan temasları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile 6 şubatta  görüşmüştü.
Nazarbayev bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ankara ile siyasi işbirliğinden asla vazgeçmeyeceklerini söylemişti. TASS’ın haberine göre Nazaebayev, “Türkya faktörü bizim için her zaman çok önemli” demişti. Kazak lider, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin kendileri için de “büyük sorun” olduğunu vurgulayarak “İki ülke de bizim için önemli müttefik ve partner” demişti.
 
PUTİN’İ ARADI...
 
Nazarbayev Pazartesi Sabah Başkan Putin’i arayarak ikili ve bölgesel işbirliği konularında fikir alışverişinde bulundu. Kremlin Sarayı’ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Türkiye ilgili herhangi bir ifadeye yer verilmedi. Ancak Kazak cumhurbaşkanlığının resmi web sitesinde yayınlanan açıklamada, “Taraflar Rusya ile Türkiye arasında kötüleşen ilişkiler konusunda da fikir alışverişinde bulundular” denildi.
 
Açıklamanın bu bölümünde şöyle denildi:
 
“Putin, zorluğu Türk tarafının eyleminin oluşturduğunu, ilişkilerin normalleştirilmesi için gerekli adımı da Türkiye’nin atması gerektiğini tekrarladı.”
 
Putin, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye’nin özür dilemesini ve tazminat ödemesini talep etmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sevim21 Şubat 2016 20:01

Sen cok kasindin simdi sonucuna katlan turkiyeyi baste alamazsin verdiyin o canlarin hesabini agir ofe adi

Osman kaya20 Şubat 2016 22:15

İlişkiler daima iyi durumda olmalıdır rusya ve Türkiye hatasını anlayıp herkez birbirinden özür dilesin saygı göstersin anlaşmaya varıldı kesmeyin kimse kimseye kümesinin barışın ben bu konuda düşünüyorum.

Cemalkr20 Şubat 2016 13:34

Biz her zaman burada olacağız. Düşman gibi geleceklerse düşmanimiz olarak karşılarız. .misafir gibi geleceklere ev sahibi olarak misafir ederiz.

Aytekin Aktulga18 Şubat 2016 14:19

Putin&tt2;in baska derdi varmiymis, adama yurrrrut boyunu gorsunler derler.Arsizliği hirsizliği da yapan Putin yağ gibi su yuzune çikmaya calisiyor

VATANTAŞ18 Şubat 2016 09:09

Burada özür dilemesi gereken tek taraf rusyadir..Onlar sinir ve hava sahamiza saygi göstermeyerek defalarca uyarilmasina rağmen takmati vede bir katile destek vererek milyonlarca insani göc ettirerek mülteci yapan yüz binleride coluk cocuk demeden katletmektedirler.burda soruyorum ey putin senin orda ne işin var.hic insanlik vicdan yokmu sizde..hastahaneleri cocuk ve zavalli halki bombaliyorsunuz..Bizim yardim götüren tir lari vurarak ölen 7 vatantaşimizin hesapini ver özür dile ve tazminatlarini õde.Ülkende iş ve ögrenimde bulunan TÜRK Vatantaşlarinin mağdyriyetini giter önce ..sen kendini ne zannetiyorsun.TÜRKIYE ye sataşmanin ne demek olduğunu bir daha düşün vede yol yakinken yok olmadan aklini başina topla...

rambo 16 Şubat 2016 19:08

Yorumunuz sen kimsin katil

Ramazan Avsar15 Şubat 2016 15:52

Nekadar terbiyesiz ve saygisiz bir insan oldugunu kendin daha iyi biliyorsun Putin. Biz Turkler gerektigi zaman ozurde dileriz hatamizi telafi etmesinide. Ancak haddini bilmezlerede haddini bildirmek gibi bir genetik yapimizda mevcuttur.

Rasim 12 Şubat 2016 11:34

Insaallah düzelir sonuçta komşumuz

Asl11 Şubat 2016 23:32

Putin 27.07.2016 ya kadar

Murat aksarı 9 Şubat 2016 05:12

Puti. İçinizde insalık adına, bir şey kaldımıEger kaldıysa insanlık adına, bir davranış sergile. Yaşattıgın insanların yanında dur. Güney&tt2;in iplisinden. Kuzeyin iplisinin farkı nedir?

Sayim 8 Şubat 2016 20:07

Cok beklersin

Sonraki Haber Yükleniyor...