Tgrt Haber

Putin'den Batı'ya 2. Dünya Savaşı göndermesi

26 Mart 2023 13:53 - Güncelleme : 26 Mart 2023 14:04
Putin'den Batı'ya 2. Dünya Savaşı göndermesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Çin ile askeri bir ittifak içinde olmadığını söyledi. Batı'yı hedef alan Putin, 2. Dünya Savaşındaki ittifaklara gönderme yaptı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, gündemdeki son konulara ilişkin Rusya Devlet Televizyonu'na açıklamalarad bulundu. Putin, Rusya'nın iddia edilenin aksine Çin​ ile herhangi bir askeri ittifak içerisine girmediğini söyledi. Buna karşın iki ülke arasındaki askeri-teknik iş birliği faaliyetlerinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti.

"MİHVER İTTİFAKI KURMAK İSTİYORLAR"

Ukrayna​'ya karşı başlattıkları savaş sonrası Batı​'nın Rusya'ya karşı takındığı tavra sözü getiren Putin, ilginç bir göndermede bulundu. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanya, İtalya ve Japonya'nın başını çektiği Mihver Devletler İttifakı'nı hatırlatan Putin, şimdilerde ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO'nun daha küresel ittifaklar oluşturmak istediğini ileri sürdü. Putin,"Batı, yeni bir Mihver Devletler İttifakı kurmak istiyor" yorumunda bulundu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...