Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den Batı'ya suçlama: Tehlikeli ve kirli bir oyunun içindeler

27 Ekim 2022 17:25 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 18:21
Son dakika! Putin'den Batı'ya suçlama: Tehlikeli ve kirli bir oyunun içindeler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Valdai oturumunda yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupa ülkelerine yönelik suçlamalarda bulundu. Putin, 'Batı dünya ile tehlikeli, kirli bir oyun oynuyor' dedi.

Rusya​ Devlet BaşkanıVladimir Putin, düşünce kuruluşu Valdai Kulübü tarafından gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Genel kurulda konuşma yapan Rus lider, Batı​'ya yönelik suçlamalarda bulunarak kendini üstün gösterme çabasında olduğunu savundu.

Batı'nın son yıllarda Ukrayna’daki durumu alevlendirecek ve tırmandıracak bir dizi adım attığını öne süren Putin, "Batı, dünya ile tehlikeli, kirli bir oyun oynuyor" dedi.

'NAZİLER İŞLERİ BURAYA KADAR GETİRDİ'

Putin, Batı'nın kendini üstün görme körlüğü içinde olduğunu savunarak "Bugün ne oluyor? Naziler buralara kadar getirdiler işleri. Dostoyevski'yi yok edecek, kültürü yok edecek kadar gözleri döndü. Liberal düşünce olarak ortaya çıkan şey bugün çok tehlikeli noktaya geldi. 'Ne istersen düşün ne istersen söyle'den çıktılar. Bu aslında son derece dominant baskıcı politikaya dönüştü. Kremlin ne yaparsa karşılar ancak önce aynaya, kendilerine bakmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'SUÇ ATMA' TEPKİSİ

Rusya lideri yaşanan tüm durumları Kremlin'in üzerine yıkıldığını ve bunun bir hata olduğunu belirterek "Aslında çok daha sakin bir şekilde düşünmeliler. Her şeyi Kremlin'e atmak yerine 'Biz nerede hata yaptık?' diye düşünmeleri gerekiyor. Dünya kültürüne bu şekilde ihanet edemezsiniz" diye konuştu.

'KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI'

Putin, Kuzey Akım​ boru hatlarına düzenlenen sabotajlara ilişkin de konuştu ve "Avrupa’daki gaz boru hatlarının imha edilmesiyle kırmızı çizgi aşıldı" dedi.

Putin Batı'ya tüm tepkilerine rağmen kendilerini "Batı'nın düşmanı" olarak tanımlamadıklarını da vurguladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...