Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den 'Türkiye' açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan için övgü dolu sözler

27 Ekim 2022 19:01 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 20:15
Son dakika! Putin'den 'Türkiye' açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan için övgü dolu sözler

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Valdai oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu ifadeler kullandı. Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu vurgulayan Putin, Türkiye ile ilişkilerin çok güçlü olduğunu ve birçok alanda ortaklıkların bulunduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, düşünce kuruluşu Valdai Kulübü tarafından gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Genel kurulda konuşma yapan Rus lider, Batı​'ya yönelik suçlamalarda bulunarak kendini üstün gösterme çabasında olduğunu savundu.

"ERDOĞAN GÜÇLÜ BİR LİDER"

Konuşmasında Türkiye​'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a övgü dolu ifadeler kullanan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğuna vurgu yaptı. Türkiye ile ortak çıkarları olduğunun altını çizen Putin, "Türkiye bizim için güvenli bir ortak" diye konuştu.

UKRAYNA'YA NÜKLEER SALDIRI!

"Ukrayna'ya yönelik nükleer saldırı düzenlemeye ihtiyacımız yok" diyen Putin, "Bunun ne siyasi ne de askeri anlamı var" açıklamasında bulundu.

"BM'NİN YAPISI DEĞİŞTİRİLMELİ"

Putin, "BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir" ifadelerini kullandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...