Tgrt Haber

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü tebriği

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 11:34 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 11:41
Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü tebriği

Rus lider Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü arayarak kutladı.

Yakın zamanda Türkiye​'ye gelmesi beklenen Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ı arayarak, doğum günü tebriğinde bulundu. Putin görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin dostane bir zeminde ilerlemesine sunduğu katkılar dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti.

Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a doğum günü tebriği - 1. Resim

İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in takviminde yakın zamanda bir Türkiye ziyareti bulunuyor. Rus medyası, ziyaretin nisan ayının sonunda ya da mayıs başında gerçekleşebileceğini bildiriyor. 

Kremlin'den yapılan açıklamada ise iki liderin görüşmesi için hazırlıkların sürdüğü belirtildi. 

Bir diğer yandan daha önce ziyaretin 12 Nisan'da gerçekleşeceği belirtilmişti. Türkiye'ye gelmesi durumunda Putin, Ukrayna savaşının başından beri ilk kez bir NATO​ üyesi ülkeye ayak basmış olacak.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ziyaretin hem ikili hem de bölgesel konuların görüşülmesi açısından önemli olacağını belirtmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...