Tgrt Haber

Vladimir Putin'den dünyayı korkutan nükleer tehdidi: Rusya ilk kullanmayacaksa ikinci olmayacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 18:45 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 19:49
Vladimir Putin'den dünyayı korkutan nükleer tehdidi: Rusya ilk kullanmayacaksa ikinci olmayacak

Son dakika haberi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyada "nükleer savaş" riskinin büyüdüğünü ve Rusya'nın yalnızca düşman saldırısına cevap vermek için nükleer silah kullanabileceğini söyledi. Putin, "Rusya (nükleer) ilk kullanmayacak, ilk kullanmayacaksa ikinci olmayacak" dedi.

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emriyle Rus ordusunun Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetilye devam ediyor.İki ülkenin ağır kayıplar verdiği savaşta Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah vermesiyle dünyayı nükleer savaş​ çıkabileceği korkusu sardı.

Rusya​ İnsan Hakları Konseyi ile Moskova'da yaptığı bir toplantıda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,nükleer silah kullanımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Nükleer savaş tehdidinin büyüdüğünü belirten Putin, Rusya'nın yalnızca düşman saldırısına cevap vermek için nükleer silah​ kullanabileceğini söyledi.

"150 BİN RUS ASKERİ UKRAYNA'YA GÖNDERİLDİ"

Putin,seferberlik kapsamında  askere alınan 77 bin kişinin muharip birimlerde yer aldığını, geri kalanının ise bölgesel savunma oluşumlarında görev yaptığını söyledi.

Putin, "Seferber edilmiş 300 bin  vatan savunucumuzun 150 bini operasyon alanında. Bu 150 binin sadece yarısı veya yaklaşık 77 bini  doğrudan muharebe birimlerinde, geri kalanı ikinci veya üçüncü hatlarda, esas olarak bölgesel savunma birliklerinin işlevlerini yerine getiriyor veya operasyon alanında ek eğitim alıyor" diye konuştu.

"UKRAYNA'DAKİ ÖZEL ASKERİ OPERASYON UZUN SÜREBİLİR"

Diğer taraftan, "Mevcut koşullarda ek seferberlik önlemlerinden bahsetmek mantıklı değil ve bugün devlet ve Savunma Bakanlığı'nın bunu yapmasına gerek yok" diyerek Rusya’nın yeni bir seferberlik çağrısı planlamadığını kaydetti. 

Putin ayrıca, “Rusya ulusal çıkarlarını korumak için elindeki tüm imkanlarla mücadele etmeli. Ukrayna'daki özel askeri operasyon uzun bir süreç olabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...