Tgrt Haber

Putin'in sadık askeri mükâfatını aldı! Kadirov yeni rütbesini açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 23:32 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 00:34
Putin'in sadık askeri mükâfatını aldı! Kadirov yeni rütbesini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yıllardır sadık dostu olan ve Rus lider için ölmeye hazır olduğunu ifade eden Çeçen lider Ramazan Kadirov, desteğinin mükâfatını terfi ile aldı. Kadirov, Putin'in kendisini arayarak yeni bir rütbe verdiğini açıkladı.

Ukrayna savaşının başından beri Rusya'ya askeri anlamda desteğini esirgemeyen Çeçen lider Ramazan Kadirov​ ters köşe yaptı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'e yakınlığıyla bilinen ve yaklaşık 5 ay önce 'korgeneral' rütbetsi verilen Kadirov terfi aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini "şahsi olarak bilgilendirdiğini ve kutladığını" açıklayan Kadirov şöyle konuştu.

"Arkadaşlar, sevgili Rusya Devlet Başkanımız Vladimir Putin'in Grozni günü, öğretmenler günü ve Çeçen gençliği günü için tebrik sözlerini size gururla iletiyorum. Devlet başkanı beni aradı ve kendisi adına Çeçen Cumhuriyeti'nin tüm sakinlerine esenlik, iyi şanslar ve başarılar dilememi istedi. Başkomutan, iş yüküne rağmen bölgemizdeki önemli tarihleri ​​asla unutmaz. Bu çok şey anlatıyor. Böyle bir dikkat paha biçilemez. Devlet başkanının tebriklerine katılmaktan memnuniyet duyuyorum."

GENERAL RÜTBESİNE TERFİ ETTİ

Takipçilerine bir güzel haber daha vereceğini ifade eden Kadirov, "Sizlerle bir güzel haber daha paylaşmak istiyorum. Rusya Devlet Başkanı bana General rütbesini verdi. Kararname 709 numarası altında yayınlandı. Vladimir Putin, beni bu konuda kişisel olarak bilgilendirdi ve tebrik etti" ifadelerini kullandı.

PUTİN KONUŞURKEN AĞLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'nın ilhak ettiği bölgelerle ilgili Kremlin'de geçen hafta yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşayan Kadirov, ağladığı görüntülerle gündeme gelmişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...