Tgrt Haber

Putin'den kısmı seferberlik için yeni kararname: Erteleme kararı için imza attım

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 19:23 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 22:42
Putin'den kısmı seferberlik için yeni kararname: Erteleme kararı için imza attım

Rusya Devlet Başkanı Putin, ilan edilen 'kısmi seferberlik' için düzeltmeler içeren bir kararname imzaladı. Putin, cuma günü resmen ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerindeki durumun yakın zamanda istikrarlı hale gelmesini beklediklerini belirtti.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​ Rus öğretmenlere yaptığı bir konuşmada cuma günü resmen ilhak ettiği Donetsk​, Luhansk​, Zaporijya ve Herson bölgelerindeki durumun yakın zamanda istikrarlı hale gelmesini beklediklerini belirtti.

KISMI SEFERBERLİK İÇİN YENİ KARARNAME

Rusya'da ilan edilen kısmi seferberlikte yaşanan sorunlara da değinen Putin, düzeltmeler içeren bir kararnameyi imzaladığını ve bazı öğrenciler için zorunlu askerliğin erteleneceğini duyurdu.

ASKERLERİN EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Putin'in kısmi seferberlik ilanının ardından teslim olan askerlerin eğitimi sürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Rusya'nın Ukrayna​ sınırlarındaki Güney Askeri Bölgelerinde ve Avrupa'ya sınırlarının bulunduğu Batı bölgelerinde yoğunlaşan eğitimlerde askerler silahlı eğitim almaya devam ediyor.

Ukrayna'nın Donbass bölgesine sınırı bulunan Rostov bölgesindeki eğitim sahasında yedek askerlere tıbbi ve teorik eğitimler de veriliyor. Rus ordusunun Güney Askeri Bölgesi'nde kısmi seferberlik ile askere alınanlar, hafif makineli Kalaşnikov silah, roketatar ve çeşitli silahlarla eğitiliyor. Ülkenin orta kesimindeki Lengrad bölgesinde ise eğitime alınan yedek askerlere silahlı eğitimin yanı sıra tank sürüş ve hedef belirleme eğitimleri veriliyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...