Tgrt Haber

Putin'den NATO hakkında çok çarpıcı açıklama

17 Nisan 2014 16:54
Putin'den NATO hakkında çok çarpıcı açıklama

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna krizi sonrası NATO ile Rusya arasındaki ilişkilerle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Putin, NATO'ya güvenmediğini söyledi bu güvensizliğinin nedeni olarak, yıllar önce başına gelen şok bir olayın detaylarını gösterdi. Putin, NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in Danimarka Başbakanı olarak görev yaptığı dönemde Rasmussen'le bir görüşme yaptığını ve Danimarka Başbakanı'nın o görüşmeyi gizlice kayıt ederek, basına servis ettiğini söyledi. Putin, Rasmussen'in kendisinden programda olmayan bir görüşme talep ettiğini belirterek, "görüşmeyi kabul ettim ve oturup konuştuk, yanında gizli bir ses kaydı varmış, bütün konuşmamızı kayıt etmiş sonra bunu basına servis etmiş" dedi. Putin, Rasmussen ile yaptığı görüşmenin ardından konuşulanların basına sızdığını görünce yaşadığı şoku "gözlerime ve kulaklarıma inanamadım" şeklinde anlattı. Putin, Rusya-NATO ilişkilerindeki güvensizliğinin nedeni olarak anlattığı bu olayın ardından "size bunu yapan birisine nasıl güvenebilirsiniz" dedi. Putin, söz konusu görüşmeyle ilgili başka bir detay vermedi. Rasmussen 2001-2009 yılları arasında Danimarma Başbakanlığı yapmış ardından NATO Genel Sekreterliğine getirilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...