Tgrt Haber

Putin'den ordusuna 'üretmeye başlayın' mesajı: ABD yakın bölgelere füze konuşlandırdı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Haziran 2024 19:48 - Güncelleme : 28 Haziran 2024 23:52

ABD'nin yakın bölgelere orta ve kısa menzilli füzeleri konuşlandırması yeni bir gerilimin kapısını araladı. Rusya lideri Vladimir Putin, ordusuna seslenerek artık karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya ile ABD arasındaki gerilim üst seviyede. AB ve ABD’nin Ukrayna’ya askeri ve ekonomik desteği Rusya’da tepkiyle karşılanıyor. Rusya ABD’nin silahlarına karşı önlem aldığını belirterek nükleer tehdidini sürdürüyor.

Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle çevrim içi toplantı yaptı.

ABD'YE GÖZDAĞI

Toplantıda, ABD’nin “bahane üreterek” orta ve kısa menzilli füzelerin konuşlandırılmasına yönelik anlaşmadan birkaç yıl önce çıktığını anlatan Putin, “2019’da bu füzeleri üretmeyeceğimizi, ABD bu sistemleri dünyanın belirli bir bölgesine konuşlandırıncaya kadar konuşlandırmayacağımızı duyurmuştuk.” diye konuştu.

ABD’nin söz konusu füzeleri çeşitli bölgelere konuşlandırdığına dair bilgiler geldiğine işaret eden Putin, “ABD’nin bu füze sistemlerini üretmekle kalmayıp, bunları tatbikat için Avrupa'ya, Danimarka'ya getirdiğini biliyoruz. Yakın zamanda Filipinler'de oldukları açıklandı.” dedi.

Putin'den ordusuna 'üretmeye başlayın' mesajı: ABD yakın bölgelere füze konuşlandırdı - 1. Resim

KONUŞLANDIRMAYA KARAR VERECEĞİZ

Rusya’nın buna yönelik bir adım atması gerektiğini vurgulayan Putin, “Görünen o ki bu saldırı sistemlerini üretmeye başlamamız ve sonrasında, fiili duruma göre, gerekirse güvenliğimizi sağlamak için bunları nereye konuşlandıracağımıza karar vermemiz gerekiyor.” diye konuştu.

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan (INF) 2019’da çekilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...