Tgrt Haber

Son dakika! Putin'den Türkiye vurgulu 'gaz merkezi' mesajı: Hızlıca yapıp Avrupa ile kontrat imzalayabiliriz

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2022 23:35 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 00:00
Son dakika! Putin'den Türkiye vurgulu 'gaz merkezi' mesajı: Hızlıca yapıp Avrupa ile kontrat imzalayabiliriz

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den 'gaz merkezi' açıklaması geldi. Türkiye'de bir gaz merkezini hızlıca inşa edebiliriz diyen Putin, "Avrupa'da birçok ülke ile gaz kontratı imzalayabiliriz" dedi.

Dünya gözünü Rusya​ lideri Vladimir Putin​'in doğal gaz​ tedarikine yönelik açıklamalarına çevirdi. İki hafta önce, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede, "Gaz tedarikinde Türkiye​ en güvenli güzergâh haline geldi. Avrupa'dan çok daha güvenli bir güzergâh haline geldi. Türkiye'de büyük bir ikmal merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullanan Putin, bu fikrini tekrarlayarak, "Çok hızlı bir şekilde Türkiye'de bir gaz merkezi kurabiliriz" ifadelerini kullandı.

HIZLICA KURULABİLİR

Avrupa'daki birçok kişinin Türkiye üzerinden tedarik için sözleşme imzalayacağını belirten Putin, "Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kolaylıkla ve hızlıca kurulabilir" diye konuştu.

Putin, bugün Ukrayna altyapısına düzenledikleri saldırının Sivastopol'deki saldırıya misillemenin parçalarından olduğunu ifade ederek, "Bu, yapabileceklerimizin tamamı değil" dedi.

TAHIL ASKIYA ALINIYOR

Tahıl anlaşması ile ilgili de konuşan Putin, "Rusya, Ukrayna tahılını Karadeniz limanları üzerinden ihraç etme anlaşmasına katılımını sona erdirmiyor, aksine askıya alıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...