Tgrt Haber

Putin'den yaptırımlara misilleme: Kritik kararnameyi imzaladı

08 Mart 2022 22:44 - Güncelleme : 09 Mart 2022 05:52
Rus hükümeti, alınan kısıtlama kararlarından etkilenecek ülkelerin listesini yakın zamanda duyuracak.

Ukrayna işgali sonrası Batılı devletlerin peş peşe ekonomik yaptırımlarına uğrayan, son olarak da ABD'nin petrol ambargosuna maruz kalan Rusya'dan yaptırımlara misilleme geldi. Savaş ekonomisine geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren kritik kararnameyi imzaladı.

Rus hükümeti, alınan kısıtlama kararlarından etkilenecek ülkelerin listesini yakın zamanda duyuracak.

Rusya-Ukrayna savaşına fiili olarak dahil olmayan Batılı ülkeler, Rus ekonomisine büyük hasarlar verecek yaptırımları peş peşe devreye soktu. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'dan petrol ve doğal gaz ithalatını yasaklayarak tarihte görülmemiş bir ambargo uyguladı.

Ancak Batı'nın yaptırımlarına Rusya'dan da karşılık geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinden bazı ürün ve ham maddelerin ihracatının ve ithalatının yasaklanması talimatını verdi.

İTHALAT VE İHRACATA KISITLAMA

Putin'in, Rus sanayisinin kesintisiz şekilde çalışmaya devam etmesi için bazı kısıtlamaların yer aldığı kararname, ülkenin yasal bilgi sisteminde yayımlandı. Bazı ürün ve ham madde ticaretine yönelik kısıtlamaları içeren kararnamede, "Hükümet tarafından belirlenecek ürün ve hammaddelerin ithalat ve ihracatına yönelik ekonomik tedbirler alınacaktır" ifadesine yer verildi.

Kararnameyle, Rus hükümetine söz konusu yasaklardan etkilenecek ülkelerin listesini hazırlama talimatı da verildi.

JAPONYA'YA 'DOST OLMAYAN ÜLKE' YAPTIRIMI

Öte yandan Ukrayna'ya yönelik işgalin ardından Rusya’ya dünya genelinden yaptırım uygulanırken, bir yaptırım da Rusya'dan geldi. Rusya, Japonya’nın kamu yayıncısı NHK'nın ülkedeki yayınlarını askıya aldı.

NHK'nın İngilizce yayın yapan ve Rusya'da yaklaşık 18 milyon haneden izlenebilen NHK World kanalına erişimin kısıtlandığı ve kanal adına Rusya'da yayının teknik dağıtımını üstlenen firmanın Moskova yönetiminin Japonya'yı "dost olmayan ülkeler" listesine alması nedeniyle başka seçeneklerinin olmadığını açıkladığı bildirildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...