Tgrt Haber

Putin uçuş yasağı ve yaptırımlar için meydan okudu: Bu resmen savaş ilanıdır

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA
05 Mart 2022 16:28 - Güncelleme : 05 Mart 2022 17:52
Putin uçuş yasağı ve yaptırımlar için meydan okudu: Bu resmen savaş ilanıdır

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşında her şeyin planladıkları gibi gittiğini söyleyip, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının savaş ilanına benzediğini vurguladı. Putin, başka bir ülkenin uçuşa yasak bölge koyma girişiminin ise 'askeri faaliyetlere doğrudan katılım' olarak kabul edileceğini belirterek Batılı devletlere adeta meydan okudu.

Rusya-Ukrayna savaşının 10. gününde çatışmalar aralıksız devam ederken, Rus ordusu başkent Kiev'e 14 kilometre uzaklıktaki İrpin'e kadar ilerlerken, sivillerin tahliye edildiği bölgede sıcak çatışmalar ve patlamalar meydana geliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesine yönelik ısrarlı talebine NATO ve ABD'den peş peşe olumsuz cevap geldi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'da uçuşa yasak bölge oluşturulmayacağını söyleyip, Ukrayna'ya asker de gönderilmeyeceğini ifade etti.

Zelenksi'nin uçuş yasağı çağrısına bir olumsuz cevap da ABD'den geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturulması, bunun uygulanmasını gerektirir. Temelde Amerikan askerlerinin Rus uçaklarını düşürmesi gerekir ve bu da ABD ile Rusya arasında doğrudan bir savaşa yol açabilir. Biz bundan kaçınmak istiyoruz" sözleriyle Ukrayna'nın talebini reddetti.

PUTİN MEYDAN OKUDU: SAVAŞ İLANI SAYARIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşına ilişkin yaptığı yeni açıklamada çarpıcı mesajlar verdi. 

Ukrayna'daki askeri altyapıyı yok etme çalışmalarının neredeyse tamamlandığını bildiren Putin, Rusya'da sıkıyönetim veya olağanüstü hal uygulama planları olmadığını söyledi.

Ukrayna'da her şeyin planlandığı gibi gittiğini belirten Putin, ülkesine yönelik uygulanan sert yaptırımlar için ise 'Savaş ilanına benziyor" ifadesini kullandı.

Putin, başka bir ülkeden uçuşa yasak bölge koyma girişiminin 'askeri faaliyetlere doğrudan katılım' olarak değerlendirileceği konusunda uyarıda bulundu. İç hat uçuşlarını yoğunlaştıracaklarını ifade eden Rus lider, izin verilen yönlerde de dış uçuşları sürdüreceklerini kaydetti.

"Özel harekat başlatma kararı kolay değildi" diyen Putin, Moskova'nın Donbass anlaşmazlığını barışçıl yollarla çözmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...