Tgrt Haber

Putin'e bir darbe de danışmanından! İşgale tepki göstererek istifa etti

23 Mart 2022 16:36 - Güncelleme : 23 Mart 2022 19:22
Kremlin Sözcüsü Peskov, istifaların ardından açıklama yapmayı tercih etmedi.

Ukrayna'nın işgaliyle beraber Rusya DEvlet Başkanı Vladimir Putin git gide yalnızlaşıyor. Son olarak Putin'in iklim elçisi ve danışmanı Anatoly Chubais, Ukrayna'yı işgale tepki göstererek istifasını verdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, istifaların ardından açıklama yapmayı tercih etmedi.

24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal için askeri emir veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geç geçtikçe yalnızlaşıyor. Geçen hafta, cumhurbaşkanlığı sırasında Dmitry Medvedev'in kıdemli ekonomi danışmanı ve 2018 yılına kadar başbakan yardımcısı olan Arkady Dvorkovich, işgali kınadıktan sonra devlet destekli Skolkovo teknoloji fonunun başkanlığından istifa etti. Son olarak ise Putin'in danışmanı ve Rus iklim elçisi Anatoly Chubais, Ukrayna'ya yönelik işgali gerekçe göstererek istifasını verdi hatta bir de ülkeyi terk etti. Chubais işgal konusunda Kremlin'den ayrılan en üst düzey yetkili oldu.

Kremlin'den gündeme bomba gibi düşen istifaya ilişkin herhangi resmi bir açıklama yapılmazken, Sözcü Dmitry Peskov, yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

66 yaşındaki Chubais, 1990 yılından bu yana Putin hükümetinde kalan ve Batılı yetkililerle yakın ilişkiler sürdüren birkaç ekonomik reformcudan biriydi. Rusya'nın 1990'lardaki özelleştirmelerinin mimarı olarak bilinen Chubais, Putin tarafından kalkınma elçisi olarak atanana kadar büyük şirketlerde üst düzey görev alıyordu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...