Tgrt Haber

Rusya Federal Güvenlik Servisi Putin'e karşı darbe hazırlığında

25 Mart 2022 09:43 - Güncelleme : 25 Mart 2022 09:58
Rusya Federal Güvenlik Servisi Putin'e karşı darbe hazırlığında

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı darbe yapma ihtimalinin her geçen gün arttığı iddia edildi. Putin'in Ukrayna'nın işgalindeki başarısızlığın bu durumu tetiklediği öne sürüldü.

24 Şubat'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgalinde bir ay geride kalırken Rusya hala bir başarı elde edemedi. Ukrayna'nın direnişi karşısında gün geçtikçe umutsuzluğa kapılan Putin ise göz düşüyor. Rus istihbaratından bir muhbir, Rusya Devlet Başkanı Putin'in darbe ile görevden alınma riskinin her geçen hafta arttığını iddia etti. 

İsmi açıklanmayan kaynak, Rusya'nın Ukrayna işgalinin beceriksizce yürütüldüğü ve bu konudaki kaos ve hoşnutsuzluğun giderek arttığına dikkat çekti. Rusya Federal Güvenlik Servisi içerisinde Putin'in konumun un sorgulandığını belirten muhbir yönetimin giderek daha istikrarsız hale geldiğini söyledi.

Ukrayna'nın işgalinde Putin'in başarıya ulaşamamasının sorumlusu Federal Güvenlik Servisi olarak hedef alınıyordu. Fakat Rus istihbaratı çalışanları bu konuda tam tersini düşünüyor. FSB memurlarına ortalama Rus'tan çok daha fazla maaş ödeniyor ve devlet taradından her birine birer daire veriliyor. Son zamanlarda ise Batı yaptırımları nedeniyle gidişat oldukça kötü.

Rusya Federal Güvenlik Servisi Putin'e karşı darbe hazırlığında

''RUSYA EKONOMİSİ ADETA FELÇ''

The Times'a konuşan Rus aktivist Vladimir Osechkin, FSB memurlarının tatilde evlerine gitmelerinin engellendiği ve çocuklarını Paris'teki Disneyland'e götüremedikleri için şikayet ettiklerini aktardı. Osechkin ülkedeki son duruma ilişkin, şunları anlattı:

"Putin, 20 yıl boyunca Rusya'da istikrarı sağladı. FSB memurları, polis memurları, eyalet savcıları gibi sistemin içindeki bu insanlar şimdiye kadar iyi hayatlar sürdürdüler ama şimdi Batı yaptırımlarıyla tüm bunlar gitti. Ruble'nin değeri düştü, Rusya ekonomisi adeta felç olmuş durumda. Daha iyi bir yaşama alışan bu kişiler Sovyetler Birliği'ne geri dönmek istemiyor.''

''DARBE İHTİMALİ DE ARTIYOR''

Ülkede Putine karşı olan öfkenin günbegün arttığını belirten Osechkin hayal kırıklığına uğramış ajanların gerekirse tüm sistemi değiştirmeye istekli olduğunu söyledi. Osechkin,"Bu savaşın sürdüğü her hafta ve her ay güvenlik güçlerindekilerin isyan edip darbe yapma ihtimali de artıyor" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...