Tgrt Haber

Putin'e darbe vuracak hamle... Yeni silahları canlı yayında açıkladı!

01 Nisan 2022 09:15 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 09:26
Putin'e darbe vuracak hamle... Yeni silahları canlı yayında açıkladı!

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal harekatı devam ederken İngiltere’den Putin’i kızdıracak bir adım daha geldi. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, canlı yayında Ukrayna’ya gönderilecek silahları açıkladı.

İngiltere'den Ukrayna'ya bir destek daha... Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz televizyonuna yaptığı açıklamada Ukrayna'ya gönderilecek yeni silahları açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kızdıracak olan bu adım, İngiltere’de manşetlere boy boy taşındı. Ülke basınında silahlar, Rus ordusuna vurulan son darbe olarak nitelendirildi. Wallace, Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle öneminin azaldığını açıkladı.

RUSYA'NIN YENİ ODAĞI 

Sky News'e konuşan Wallace, “Putin artık geçmişteki gibi bir güç değil. Şu anda kendi inşa ettiği kafesteki bir adam. Ordusu tükenmiş halde ve önemli kayıplar verdi. Büyük Rus Ordusu unvanı yerle bir oldu” ifadelerini kullandı. Wallace Putin’den için “Sadece Ukrayna'da yaptığının sonuçlarıyla değil, ordusuna yaptıklarının sonuçlarıyla da yaşamak zorunda” diye konuştu. Ben Wallace, Rus güçlerinin yeniden toplanıp, dikkatlerini Ukrayna'nın güneyine ve doğusuna odaklıyor gibi göründüğünü vurguladı.

İŞTE O SİLAHLAR

Ben Wallace, uluslararası müttefiklerinin Ukrayna'ya daha çok askeri malzeme sağlamak konusunda uzlaştığını ve bunlara zırhlı araçlar, uzun menzilli top ve mühimmat olduğunu da belirtti. İngiliz basını bu gelişmeyi 'Putin'e son darbe' başlıkları ile duyurdu. Uzun menzilli top sayesinde Ukrayna ordusunun bazı bölgelerden çekilen Rus birliklerini hedef alabileceğinin kaydetti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...