Tgrt Haber

Putin’e şok! Rus oligark 'katliam' diyerek kınadı

20 Nisan 2022 17:36 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 19:11
Putin’e şok! Rus oligark 'katliam' diyerek kınadı

Rusya’nın en ünlü milyarderlerinden Rus oligark Oleg Tinkov’dan Putin’i kızdıracak sözler... Ukrayna’daki harekatı “katliam” olarak nitelendiren Tinkov, “Çılgın savaşa son verin" çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırısına içeriden de tepkiler sürüyor. Rus oligark Oleg Tinkov, Putin’in Ukrayna’daki harekatını “katliam” olarak nitelendirdi. Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Rusya’nın yaptığı katliamı kınayarak “çılgın savaş”a son verilmesi çağrısında bulundu.

RUS HALKI DESTEKLEMİYOR

Çatışmanın herhangi bir faydasını görmediğini yazan Tinkov, Rusya'nın en ünlü milyarderlerinden biri olarak biliniyor. Tinkoff Bank'ın kurucusu olan Tinkov, bisiklet takımı Tinkoff-Saxo'nun da sahibi. Bugüne kadar Putin'in gerçekleştirdiği savaşı yüksek perdeden kınayan ilk milyarder oldu. Tinkov, ülkesinin halkının yüzde 90'ının savaşa karşı olduğunu, destekleyenlerin ise yüzde 10 olduğunu söyledi.

Birleşik Krallık hükümeti, Kremlin ile yakın bağlantıları olduğu belirlenen diğer birçok Rus ile birlikte Tinkov'a da yaptırım uyguladı. Sosyal medyadan "Bu çılgın savaştan tek bir menfaat sahibi görmüyorum! Masum insanlar ve askerler ölüyor” dedi.

İKİ OLİGARK DAHA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Ünlü oligarklardan Mikhail Fridman ve Oleg Deripaska da ayrı ayrı barış çağrılarında bulunmuş ancak doğrudan eleştiriden kaçınmışlardı. Milyarder bir bankacı olan Fridman, herhangi bir kişisel açıklamanın sadece kendisi için değil aynı zamanda personel ve meslektaşları için de bir risk olabileceğini söylemişti. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...