Tgrt Haber

Herson'da sabotaj felaketi getirir! Dünya diken üstünde! Putin'in planı korkunç

22 Ekim 2022 15:11 - Güncelleme : 22 Ekim 2022 15:42
Herson'da sabotaj felaketi getirir! Dünya diken üstünde! Putin'in planı korkunç

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Herson planı felaketi de beraberinde getirebilir. Ukrayna'da elle tutulur bir kazanım elde edemeyen Putin'in Herson'daki barajı patlatarak kentin sular altında kalmasını ve nükleer santralin susuzluk nedeniyle radyoaktif sızıntıya neden olmasını sağlayacağı iddia edildi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, tüm kozlarını oynamaya başladı. 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişiminde Rus lider Putin, bir türlü istediği başarıyı elde edemedi. Ordusuyla başarılı olamayan Putin, ilhak yöntemiyle Ukrayna'nın yüzde 15'ini ele geçirdi ve Donbas'taki Luhansk, Donetski, Zaporijya ve Herson bölgelerinin ilhakını açıkladı. Fakat Ukrayna ordusu, ilhak bölgelerinde ilerlemeye başlayınca Putin bu kez Ukrayna'nın enerji alt yapısını hedef aldı ve Kiev yeniden bombalandı. 

Son olarak ise Rus liderin Herson'da büyük bir felakete neden olacağı iddia edildi. Rusya'nın Herson yakınlarındaki büyük bir baraja saldırı düzenleyerek patlatacağını, şehri sular altında bırakacağını iddia ediliyor. Böyle bir saldırı olması halinde bölgede aylarca sürecek bir su sorununun yaşanacağı belirtiliyor.

NÜKLEER SIZINTI MEYDANA GELEBİLİR

Putin'in acımasız planları bunlarla da sınırlı değil. Eğer barajın patlatılmasının ardından nükleer santraldeki su biterse nükleer sızıntı meydana gelebilir. Bu durum yeni göç dalgasını da ortaya çıkarır. Sular altında ve nükleer sızıntılı şehirden kaçanlar Avrupa'ya kaçmaya başlayabilir.

Herson'da sabotaj felaketi getirir! Dünya diken üstünde! Putin'in planı korkunç

RUSYA HERSON'DAN ÇEKİLMEK İSTİYOR

Bir diğer iddia ise Rus lider Putin'in Herson'dan ordusunu çekmek istediği yönünde. Rus birliklerinin ikmalinin zorlaşması, askerlerin de bölgeden çekilmesine neden olduğu iddia ediliyor. Fakat Rus ordusu, bölgeden çekilme durumunda tüm baraj ve tesisleri imha edebilir.

ZELENSKİY​'DEN BATI'YA ÇAĞRI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, batıya çağrı yaparak, Putin'i bu planı uygulamaya karşı durdurmalarını istedi. öyle bir saldırının, güney Ukrayna'nın büyük bir bölümünü sular altında bırakacağını söyledi.

Zelenskiy televizyonda yaptığı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Nova Kakhovka barajının içine patlayıcı yerleştirdiğini ve havaya uçurmayı planladığını ileri sürdü. Zelenskiy, “Artık dünyadaki herkes yeni bir Rus terörist saldırısını önlemek için güçlü ve hızlı hareket etmeli. Barajı yıkmak büyük çaplı bir felaket anlamına geliyor” dedi.

Öte yandan Herson’da Rus tarafından atanan bir yetkili ise, Kiev'in Rus askerlerin söz konusu baraja mayın döşediği yönündeki iddialarını yalanladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...