Tgrt Haber

Putin'in Polonya tehditlerine Lukaşenko'dan destek: Wagner savaşçıları Varşova'ya gitmek istiyor

24 Temmuz 2023 16:29 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 16:55
Putin'in Polonya tehditlerine Lukaşenko'dan destek: Wagner savaşçıları Varşova'ya gitmek istiyor

Rus lider Vladimir Putin'in Polonya'ya tehditlerinin ardından Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko da Wagner savaşçılarının Varşova'ya 'bir geziye çıkmak istediklerini' söyledi. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerdePolonya​'ya tehditlerine Belarus​ Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko destek çıktı. Lukaşenko, dün Stç Petersburg'daki görüşmeleri esnasında Putin'e, Wagner savaşçılarının Polonya'ya gezmeye gitmek istediklerini fakat kendisinin buna engel olduğunu söyledi. Lukaşenko, Putin ile görüşmesi sırasında şunları söyledi:

''Wagner savaşçıları batıya gitmek istiyorlar. Benden Varşova ve Rzeszow'a (Polonya'da) bir geziye çıkmak için izin istiyorlar. Ama onları tıpkı anlaştığımız gibi Belarus’un merkezinde tutuyorum.''

Lukaşenko'nun bu sözleri Putin'in yüzünde alaycı bir gülümsemeye neden oldu. 

Putin'in Polonya tehditlerine Lukaşenko'dan destek: Wagner savaşçıları Varşova'ya gitmek istiyor

Rusya ve Belarus'un Polonya tehditleri, gözlemcilerin son 48 saat içinde Rusya-Ukrayna savaşının yayılması ihtimaline dair korkularını artırdı. 

''STALİN'İN HEDİYESİNİ HATIRLATACAĞIZ''

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Jablonski, Rusya Federasyonu Varşova Büyekelçisi Sergey Andreyev’i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı “Bugünkü Polonya'nın batısındaki topraklar, Stalin'in Polonyalılara bir hediyesi. Varşova'daki dostlarımız bunu unutmuş. Hatırlatacağız” açıklamaları ve Polonya'nın Ukrayna'nın batısındaki tarihi topraklarını geri almak istediği iddiaları üzerine Polonya Dışişleri Bakanlığı'na çağırdıklarını açıklamıştı.

Ayrıca Rusya Devlet Başkanı birkaç gün önce, Polonya'dan Belarus'a gelecek herhangi bir saldırının Rusya'ya yapılmış sayılacağını ve Moskova'nın böyle bir saldırıya elindeki tüm araçlarla karşılık vereceğini söyledi.

POLONYA DOĞU SINIRININ GÜVENLİĞİNİ ARTIRIYOR

Öte yandan Varşova, doğu sınırlarının güvenliğini artıracağını duyurdu. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Doğu sınır bölgesinde yeni bir istihkam taburu kurulacak. Polonyalı, ABD’li, İngiliz, Rumen ve Hırvat askerler omuz omuza eğitim görüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...