Tgrt Haber

Putin'in arkadaşı ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e 'Putin'i kına, yoksa kovulursun' ültimatomu

28 Şubat 2022 16:40 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 18:07
Putin'in arkadaşı ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e 'Putin'i kına, yoksa kovulursun' ültimatomu

Rusya, Ukrayna’da sıcak savaş başlatmasının ardından birçok dünya ülkesi tarafından kınama ve çeşitli yaptırımlara maruz bırakılırken Vladimir Putin’in yakın arkadaşı olduğu bilinen dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e de ‘Putin’i kınama’ emri verildi. 24 saat süre tanınan Gergiev, eğer Rus arkadaşına destek olmaya veya sessizliğini korumaya devam ederse işinden kovulacak.

Rusya’nın Donbass bölgesinde başlattığı askeri harekatın ardından Ukrayna ile patlak veren savaşta 5. gün geride kalıyor. Bölgeden sivillerin ateş hattına alındığına dair korkunç görüntüler gelmeye devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in destekçisi ve yakın arkadaşı olduğu bilinen dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev'e ültimatom verildi.

İŞGALİ KINAMASI İÇİN 24 SAAT

Münih Filarmoni Orkestrası'nda çalışan 68 yaşındaki dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev, Putin’in yakın arkadaşı ve en büyük destekçilerinden. Ancak bu sebeple işini kaybetme noktasına gelen Gergiev’e, Münih belediye başkanı Dieter Reiter, işgali kınaması için 24 saat verdi. Bu süre sonunda sessizliğini korursa Gergiev işinden kovulacak.

Sessizliği ve Putin’e olan desteği sebebiyle son zamanlarda birçok performansından uzaklaştırılan Gergiev, 24 saat içinde Putin’in saldırılarını kınamazsa daha büyük yaptırımlarla karşı karşıya gelecek. 

"PROFESYONEL HAYATIMIN EN ÜZÜCÜ GÜNÜ"

İtalyan basınında yer alan haberde, Gergiev'in son performansı olan Çaykovski’nin Maça Kızı adlı eserinde yuhalandığı belirtildi. Bu olayın ardından Belediye Başkanı Giuseppe Sala, Gergiev'i Rusya'nın işgalini kınayan bir bildiri yayınlamaya çağırdı ve aksi takdirde işbirliğinin sona ereceğini belirtti.

Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan Gergiev’in menajeri Marcus Ffelsner, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşayan en büyük orkestra şefi ve derin edep duygusuna sahip olağanüstü bir insan" olarak tanımlayan Felsner açıklamasında, "Rus rejiminin demokratik ve bağımsız Ukrayna ulusuna başlattığı canice savaşın ışığında Gergiev'i savunmak bizim için imkansız hale geldi. Bu profesyonel hayatımın en üzücü günü."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...