Tgrt Haber

PYD, Kürt siyasetçiyi kaçırdı

05 Mart 2016 12:04
PYD, Kürt siyasetçiyi kaçırdı

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin, Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyesi Abdurrahman Abu'yu kaçırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD, Abu'yu  Halep'in kuzeyindeki Afrin ilçesinde bulunan evinden alarak bilinmeyen bir yere  götürdü. Abu'nun PYD tarafından üçüncü defa alıkonulduğunu ifade eden  kaynaklar, Kürt siyasetçinin "PYD'nin çocukları zorla silah altına alarak  savaştırması, fabrika ve iş yerlerinden haraç toplaması gibi politikalarını  eleştirmesi" nedeniyle kaçırılmış olabileceğini ileri sürdü.
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) 18 Ocak'ta yayımladığı raporda,  PYD'nin kontrolündeki bölgelerde etnik temizlikten, keyfi tutuklamaya, zorla  askere almaktan göç ettirmeye kadar birçok insan hakları ihlali gerçekleştirdiği  bildirilmişti.

Uluslararası Af Örgütü de 13 Ekim 2015 tarihli raporunda PYD'nin  ülkenin kuzeyinde Arap ve Türkmen sivillerin yaşadığı bölgeleri kullanılamaz hale  getirdiği, bölge sakinlerini zorla yerlerinden ederek insan haklarını ihlal  ettiği ve savaş suçu işlediğine dikkati çekmişti.

Suriyeli 12 Kürt partiyi bünyesinde barındıran ENKS, terör örgütü  PYD'ye ve onun otokratik politikasına yönelik muhalefetiyle biliniyor. ENKS,  Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nda (SMDK) 11 üyeyle temsil  ediliyor.(Milliyet)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...