Tgrt Haber

Ruh halini yansıtan yazı karakteri soruldu, cevap 'vergi' oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Aralık 2023 09:04 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 09:15
Ruh halini yansıtan yazı karakteri soruldu, cevap 'vergi' oldu

Japonya'da vatandaşlara 2023'ün 'ruh halini' yansıtan yazı karakteri sorusu yöneltildi. Hükümetin enflasyonla mücadelede vergi indirimi önerilerini takdirle karşılayan vatandaşlar, soruya "vergi, harç" anlamındaki "zei" cevabını verdi.

Japonya​'da her aralık ayında geleneksel olarak vatandaşların ruh halini ve modunu tarif eden popüler Çin yazısı 'Kanji' karakteri seçiliyor. Japonya Kanji İstidat Test Vakfı, Kyoto kentindeki tarihi Kiyomizu Tapınağı'ndaki etkinlikte, binlerce karakterli Kanji alfabesinden seçilen yılın yazı karakterini duyurdu.

KARARDA 'ENFLASYONA KARŞI VERGİ​ İNDİRİMİ' ETKİLİ OLDU

Vakıf, kamuoyu anketlerinde kullanılan 150 bine yakın oy neticesinde "2023'ün Kanji'si" olarak "vergi, harç, ödev" anlamlarındaki "zei" karakterini seçti. Bu karakterin seçiminde hükümetin, yıl boyu, yüksek enflasyona karşı hane halklarına destek için vergi indirimleri uygulanmasını içeren tekliflerinin etkili olduğu aktarıldı.

Ruh halini yansıtan yazı karakteri soruldu, cevap 'vergi' oldu

'VERGİ KONUSUNU YAKINDAN İZLİYORLAR'

Tapınağın Baş Budist Rahibi Mori Seihan 1,5 metre uzunluğunda ve 1,3 metre genişliğindeki "waşi" kağıdına, büyük bir kaligrafi fırçasıyla "zei" karakterini çizdi. Baş Budist Rahibi Mori, açıklamasında, "Japon halkının, vergi durumunu ciddi şekilde izlediğini hissediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...