Tgrt Haber

Esir alınan Rus askerden kan donduran iddia: Komutanlarımız yaralıları infaz ediyor

02 Mart 2022 12:30 - Güncelleme : 02 Mart 2022 13:00

Ukrayna askerlerinin esir aldığı Rus asker, yaralı olan arkadaşlarının kendi komutanları tarafından infaz edildiğini iddia etti.

Rusya'nın saldırılarına direnen Ukrayna'da kaydedilen konuşma şoke etti. Ukrayna ordusunun esir aldığı Rus askerin annesiyle görüşmesine izin verildi. Telefonun diğer ucundaki annesine seslenen Rus askerin "Komutanlarımız yaralı askerleri öldürüyor" demesi kan dondurdu.

"YARALILARI KENDİLERİ ÖLDÜRÜYOR"

Esir asker annesiyle konuşmasında, "Herkesi öldürdüler ben sağ kaldım. Belki esir değişimi ihtimali olabilir. Ben de sizi seviyorum. Yöneticilere git ve anneler derneğine yaz. Çünkü ölüleri almıyorlar bile. Yaralıları kendileri öldürüyor” dedi.

7 gündür Ukrayna'yı ağır silahlarla vuran, füze yağmuruna tutan Rusya ordusuyla ilgili Kiev'de esir alınan Rus askerin iddiasını Ukrayna ordusu paylaştı.

Rus asker ayrıca “Esirleri değiştirecekler mi belli değil. Herkesi öldürdüler cesetleri bile almıyorlar. Askerlerin öldüğünü söylemiyorlar” diye konuştu.

Ailesine kavuşacağı gün için sabırsızlanan Rus askeri, Kiev yönetiminin kendisine işkence yapmadığını söyledi. Annesine "Seni seviyorum" diyen Rus asker, esir değişimi için derneklere başvurmasını istedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...