Tgrt Haber

Rus ordusunda çatlaklar derinleşiyor! Askerler bir komutanı tankla ezerek öldürdü

26 Mart 2022 17:10 - Güncelleme : 26 Mart 2022 17:22
Albay Medvedev ile birlikte Ukrayna'da öldürülen üst düzey Rus askeri sayısı yediye ulaştı.

Putin’in emriyle Ukrayna’ya karşı başlatılan sıcak savaşta ikinci aya girilirken sivil halk ve askerlerin direnişiyle karşı karşıya kalan Rus askerlerin moral ve motivasyonu her geçen gün biraz daha düşüyor. Öyle ki Rus bir tugay komutanının, kendi birliğindeki askerler tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Albay Medvedev ile birlikte Ukrayna'da öldürülen üst düzey Rus askeri sayısı yediye ulaştı.

Ukrayna’da görevli bir Rus tugay komutanının, kendi birliğindeki askerler tarafından tankla ezilerek öldürüldüğü iddia edildi. Batılı kaynaklardan alınan bilgiye göre, Albay Yuri Medvedev idaresindeki 37. Motorize Piyade Tugayı savaşın başlangıcından bu yana verdiği ağır kayıpların bedeline kendi canıyla ödedi.

'ÖFKELİ ASKERLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ'

Medvedev'in, Rusya'nın Ukrayna topraklarında ve çevresinde konuşlanmış 120 taburundan 20'sinin ve idaresindeki 37. Motorize Piyade Tugayı'nın etkisiz hale getirilmesinin ardından öfkeli askerler tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

İngiliz gazetesi Dailiy Mail'in haberinde, olaya ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Albay Yuri Medvedev'in idaresindeki tugayın çok fazla kayıp vermesi üzerine, kendi askerleri tarafından öldürüldüğünü düşünüyoruz."

'PALETLERLE EZİLMİŞ HALDE BULUNDU'

İngiliz basınına açıklama yapan yetkililerden bazıları ise Rus güçlerinin mental olarak zor günler geçirdiğini ve albayın tank paletleriyle ezilmiş halde bulunduğunu ileri sürdü.

Batılı kaynaklar, olay sonrası bacaklarını kaybederek ağır yaralana Medvedev'in, hastaneye kaldırılırken çekilmiş görüntülerinin olduğunu ve bilginin 'kesin' olduğunu da ifadelerine ekledi.

ÖLDÜRÜLEN RUS 7. ASKERİ YETKİLİ

 Daha önce benzer vakaların Vietnam Savaşı sırasında da yaşandığı ve o dönem askerlerin nefret ettikleri subayları, çadırlarına el bombası atarak öldürdüğü biliniyor.

Albay Yuri Medvedev'in ise Ukrayna topraklarında öldürülen yedinci üst düzey Rus askeri yetkili olduğu belirtiliyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...