Tgrt Haber

Rus askerlerinden Ukraynalı askerlere gamalı haçlı işkence

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph
18 Aralık 2023 16:35 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 16:48
Rus askerlerinden Ukraynalı askerlere gamalı haçlı işkence

Rus askerlerinin esir aldıkları Ukraynalı askerlere işkence yaptıkları, alınlarına bıçakla gamalı haç çizdikleri öne sürüldü.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in emriyle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla sürerken Rus askerlerinin, Ukraynalı askerlere yaptıkları işkenceler gün yüzüne çıktı. Telegraph'ın haberine göre, Rus askerleri, rehin aldıkları iki Ukraynalı askerin alınlarına bıçakla gamalı haç çizdi.

Serbest bırakıldıkları zamanda travma geçirdikleri belirtilen askerlerden Serhi, olay anında gözleri bağlı olduğu için Rus askerlerinin alnına ne çizdiğini bilmediğini söyledi. Serhi, Rus askerlerin kendisine, "Çocuklarının senin bir faşist olduğunu bilmesini istiyorum. O nedenle derin kesiyorum. Böylece kafatasının üzerinde görünecek" dediğini aktardı.

Rus askerlerinden Ukraynalı askerlere gamalı haçlı işkence

Geçtiğimiz yıl Donetsk'teyken esir alındığını söyleyen Serhi, ardından bir bekleme merkezine götürüldüğünü, burada 2 hafta boyunca işkence gördüğünü anlattı. Bir bodrum katında yemek verilmedem tutulduğunu ifade eden Serhi, birkaç kez bilincini kaybedene kadar dövüldüğünü, neredeyse çıplak ve kanlar içinde Çeçenistan'a nakledildiğini, esir takası anlaşması yapılana kadar burada 5 ay tutulduğunu söyledi.

İki Ukrayna askerinin alınlarındaki izlerin silinmesi için lazer tedavisine başlandığı belirtildi.

Kaynak: The Telegraph
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...