Tgrt Haber

Rus askerlerinin Ukrayna esirinin kafasını kestiği video dünyada infiale neden oldu! Tepki yağıyor

13 Nisan 2023 10:47 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 11:06
Rus askerlerinin Ukrayna esirinin kafasını kestiği video dünyada infiale neden oldu! Tepki yağıyor

Sosyal medyada yayılan Rus ordusunun Ukrayna askerinin kafasını kestiğine dair görüntüler dünyada infiale neden oldu. Tepkiler çığ gibi büyürken Kiev yönetimi, Rusya'nın terör örgütü DAEŞ'ten beter olduğunu söyledi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise görüntülerin gerçek olup olmadığını araştıracaklarını, sahteliklerle dolu bir dünyanın var olduğunu iddia etti.

Rus askerlerinin Ukraynalı savaş esirinin kafasını kestiğine dair sosyal medyada yayılan görüntüler, dünya çapında büyük tepki çekti. Ukrayna​, Rusya​'yı terör örgütü DAEŞ'e benzetti, hatta daha beter olduklarını söyledi. 'Kafa kesme' videosunda ise üniformalı bir kişinin Rusça konuştuğu, Ukrayna ordusu arması, askerin Ukrayna tarafından olduğunu belirten sarı kol bandı bulunan bir kişinin kafasının kesildiği görüldü. 

Dünyada infiale neden olan bu görüntüler hakkında Avrupa Birliği (AB), teyit edilmesi durumunda Rusya'nın savaş suçlarıyla ilgili delillere ekleneceğini belirtti. 

ZELENSKİY: HER ŞEYİN HESABINI VERECEKLER

Ukrayna güvenlik kurumu soruşturma başlatırken, Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy sert tepki gösterdi. Zelenskiy, "Dünyada kimsenin görmezden gelemeyeceği şeyler var. Bu canavarlar ne kadar da kolay öldürüyor. Hiçbir şeyi unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Her şeyin hesabını verecekler. Teröre yenilmeyeceğiz." dedi.

Rus askerlerinin Ukrayna esirinin kafasını kestiği video dünyada infiale neden oldu! Tepki yağıyor

"DAEŞ'TEN BETER"

Kiev yönetimi Rusya'nın BM Güvenlik Konseyinden ihraç edilmesini istedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, "DAEŞ'ten beter olan Rusya'nın BMGK'da dönem başkanı olması absürd" diye konuştu.

BBC'nin haberine göre geçen yıl şubat ayından beri devam eden Ukrayna savaşında her iki taraf, birbirini savaş esirlerini öldürmekle suçlamıştı. Ukrayna'da işlenen savaş suçları sebebiyle Rusya lideri Vladimir Putin hakkında da Uluslararası Ceza Mahkemesi tutuklama emri çıkartmıştı.

RUSYA: GERÇEK OLUP OLMADIĞINI ARAŞTIRACAĞIZ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise "Görüntüler korkunç. Gerçek olup olmadıklarını araştıracağız. Sahtelerle dolu bir dünyada yaşıyoruz" yorumunu yaptı.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...