Tgrt Haber

Putin yanlısı Rus gazeteci Kazakistan'a tehditler savurdu: Ukrayna'ya dikkatli bakın

28 Nisan 2022 11:16 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 11:32
Putin yanlısı Rus gazeteci Kazakistan'a tehditler savurdu: Ukrayna'ya dikkatli bakın

Rusya ve eski SSCB ülkelerinde her 9 Mayıs’ta yapılan ‘Zafer Günü’ kutlamalarına Kazakistan bu sene katılmayacağını açıkladı. Bu kararın ardından Putin yanlısı gazeteci Tigran Keosayan, Kazakistan'ı "Ukrayna'ya dikkatli bakın" sözleriyle tehdit etti.

2. Dünya Savaşı'nın sonunda Almanya'nın Sovyetler Birliği'ne teslim olduğu gün olan 9 Mayıs, yıllardır Rusya ve eski SSCB ülkelerinde ‘Zafer Günü’ olarak kutlanıyor.

Kazakistan, her sene yapılan ‘Zafer Günü’ kutlamalarının yapılmayacağı açıkladı. 7 ve 9 Mayıs'ta Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da askeri geçit töreninin olmayacağı duyuruldu. Alınan bu karar büyük yankı uyandırdı. Törenlerin neden iptal edildiğine dair de herhangi bir açıklama yapmadı.

"UKRAYNA'YA DİKKATLİ BAKIN"

Bu gelişmenin ardından Putin yanlısı gazeteci Tigran Keosayan, Kazakistan'ı nankörlükle suçlayarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Keosayan, " Ukrayna'ya dikkatli bakın" diyerek Kazakistan'ı tehdit etmişti.

"KEOSAYAN'IN ÜLKEYE GİRİŞİ YASAKLANABİLİR"

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, gazeteci Keosayan'ın bu açıklamalarına tepki gösterdi. Smadiyarov, Keosayan'ın ülke hakkındaki açıklamalarını aşağılayıcı ve hatta taraflı bulduklarını belirtti.

Smadiyarov, "Belki de yaptığı açıklama, Rus halkının ve siyasetinin belirli bir kısmının görüşlerini yansıtıyordur ancak hiçbir şekilde ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin ve devlet başkanları düzeyindeki mevcut anlaşmaların ruhunu ve içeriğini karşılamıyor." dedi.

Bu tür konuşmaların iyi komşuluk ilişkilerin atmosferini zehirlediğini ve stratejik ortaklığa karşı çıkanların işine geldiğini vurgulayan Smadiyarov, "Bu nedenle Kazakistan'a girmesi istenmeyen kişiler listesine dahil edileceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.


300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...