Tgrt Haber

Rus gazetesinden itiraf gibi haber! Önce paylaşıldı ardından silindi

22 Mart 2022 10:45 - Güncelleme : 22 Mart 2022 11:12
Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre şimdiye kadar 498 Rus askeri hayatını kaybetti.

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda, Ukrayna'da öldürülen Rus askerlerinin sayısını internet sayfasında paylaştı ardından ise haberi kaldırdı. Gazetenin editörü, habere ilişkin yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre şimdiye kadar 498 Rus askeri hayatını kaybetti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 27. günde de devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı işgalin bu kadar uzun sürmesini beklemediğine dair iddialar giderek çoğalıyor. Rusya'nın hedeflerinin gerisinde kaldığı ve beklediğinin bir hayli üzerinde asker kaybı yaşadığı da dile getiriliyor. Rusya'dan gelen bir haber ise bu iddiaları doğrular nitelikteydi.

Kremlin'e yakınlığıyla bilinen Komsomolskaya Pravda gazetesi, internet sayfalarında Rus ordusunun kayıplarını açıkladı. Dailymail'in haberine göre, Rus gazetesi 9 bin 861 askerin öldüğünü, 16 bin 153 askerin ise yaralandığını duyurdu. Fakat bu habaer kısa sürede siteden kaldırıldı. Paylaşımın ise yanlışlıkla yapıldığı belirtildi.

SİBER SALDIRI İDDİASI

Haberin paylaşıldığı Rus gazetesinin editörü Vladimir Sungorkin, BBC'ye yaptığı açıklamada bunun bir siber saldırı sonucu habere eklendiğini ve gazetenin konuyla ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Öte yandan Ukrayna tarafı ise savaşta 6 generalini kaybeden Rus ordusunun asker kaybının 14 binin üzerinde olduğunu iddia ediyor.

RUSYA GÜNCELLEME YAPMIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, 'özel askeri operasyon' olarak adlandırdığı bu işgalde 498 askerin öldüğünü açıkladı. Fakat bu veri 2 Mart tarihli ve o tarihten sonra hiç güncellenmedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...